Blogistanian lukuisissa valokuvahaasteissa näkee usein kauneuden yhdistävän hyvinkin erilaisia ihmisiä saman asian äärelle; katselemaan ja ihastelemaan - kauniita asioita. Tästä (kuten myös tietysti esim. "yleisistä kauneusihanteista") voi siis päätellä, että valtaosa ihmisistä on visuaalisesti mieltynyt samanlaisiin asioihin.

Mutta entä sitten rumuus? Sepä saattaakin olla vielä enemmän katsojan silmässä kuin kauneus - vai ovatkohan myös yleiset rumuuskäsitykset yhtä yhteneviä? Katsotaan! =)

Eli tällä kertaa mustavalkoinen kuvauskohteesi voi vapaasti olla rakennus, eläin, esine, asia - mikävaan kunhan se on omasta mielestäsi

ruma.
 
 
Mökkikunnassa, ison maantien varressa näkee ohiajaessa ison rautaromuläjän. Ihmiset voivat tuoda sinne itselleen tarpeetonta rauta- tai metalliromua ja joku kerää ne jossain vaiheessa talteen. Sitten kun satsi on kerran vuodessa kerätty, niin uuden kasan kasvu alkaa jälleen. Tämä on mielestäni varsi ruma.
 
Olipa taas niin vaikeaa näin kesän jälkeen saada aikaiseksi kuvahaasteen laittaminen, mutta tässä se nyt on, vaikka hieman jälkijättöisesti.