Tänään olimme Maijun kanssa kässäkerhossa. Tämänkertaisena teeman teimme lasihelmistä ja hopealangasta rannekoruja ja mahdollisuus oli tehdä myös korvakorujakin. Aiemmin en ole edes yrittänyt väännellä hopealankaa koruiksi. Tämä tuntui työläältä, sillä kokemattomana lanka kääntyi pyöröpihdeillä yleensä sinne minne ei pitänyt tai liian pitkälle eli helmen päälle. Sain kun sainkin rannekorun tekaistua. Tosin se saattoi jäädä hieman kimurantiksi, mutta sittenhän siinä onkin käsityön leima.

230279.jpg
Pyöröpihdit, kärkipihdit ja sivuleikkurit saivat kyytiä....

Tosin tuossa ylläkuvatussa tekeleessä tuli virheellisesti kaksi kivellistä osaa peräkanaa, joten jouduin irrottamaan toisen. Lisäksi noita kivellisiä osia tuli yli tarpeen ja välikappaleita jäi uupumaan, joten ostin lisää hopeaa ja jatkoin tekemällä noita välikappaleita tarpeellisen määrän. Tosin nuo ylimääräiset voi käyttää edelleen seuraavaan koruun.

230280.jpg
Ensimmäinen rannekoru tekeleeni

Sormet tuntuivat kyllä aika tunnottomilta tuon neljättä tuntia kestäneen harjoittelun jälkeen. Montaa korua ei kyllä näin kokemattomana pystyisi tekemään. Saahan nähdä jatkuuko innostus?