Haastoin tässä jokin aika sitten virkkausintoisia vasta-alkajia virkkaamaan itselleen verkkoponchoa. Opetustyöksi aloitin Novitan Bali-nauhalangasta virkkaamaan koukulla nro 8 omaa bonchoani. Lankaa oli ostanut Maijulta neljä 100g:n kerää, mutta eihän se alkuunkaan riittänyt, sillä itse en halua tehdä sellaista napapituista ponchoa, sillä siinä tunnen näyttäväni entistä pönäkämmältä. Niinpä halusin tehdä siitä pidemmän eli lantioille ulottuvan. Hapsuiksi leikkasin neljä 40 cm:n nauhalankapätkää per nippu. Itse tykkään hieman pidemmistä hapsuista.. tämä valmiina on hieman alle 15 cm eli taitettuna kaksinkerroin nuo hapsunauhat.

193822.jpg

Bali-langasta virkattu verkkoponchoni

193827.jpg

Itserakkauttako kuvata itseään?

Oli hieman vaikeahkoa saada ponchosta oikeaa kuvaa eli ajattelin kuvata itse itseäni eli ponchoa päälläni, jotta näkisitte minkä kokoinen se oikeastaan onkaan. Tämä tässä on siis peilikuva.

Olin kovin iloinen ja yllättynyt, että niin moni otti haasteeni vastaan. Osa ei ollut koskaan virkannut mitään. Kaikesta huolimatta upeita luomuksia saivat aikaiseksi. Onnitteluni kaikille virkkauskärpäsen pureman saaneille. Kun kerran vauhtiin pääsee, niin siitä on vaikea irrottaa otettaan. Nyt kaikki harjoittelemaan Salomonin solmuhuivia Tiitsan ohjeiden mukaan.

Löysin tänään kirppikseltä vanhan "neulo ja virkkaa-lehden" nro 11, ehkä 70- tai 80-luvulta. Siinä oli jokunen malli, jota voisi tänä päivänäkin kokeilla. Esimerkiksi virkattu huivi hämähäkkimallia tai pieni pitsineulehuivi.

193862.jpg

vanhat mallit nykyaikaan uudelleen käyttöön