Perjantai oli aika vauhdikas päivä, vaikka kotoa edemmäs en päässytkään. Kerrankin laitoin jopa herätyskellonikin (siis kännykän) soimaan. Minullahan ei muuten muuta herätyskelloa olekaan, vaikka kämppä on tulvillaan kelloja. No, mitäpä minä millään patterikellolla tekisinkään, kun en niiden pirinöitä kuitenkaan kuule. Kännykässä on tärinät ja värinät ja sen verran kova ääni, että siihen pitäisi herätä ilman kuulolaitettakin.

Kun sain kammettua itseni taas ylös, niin empä mennyt tapani mukaan tietokoneelle, vaan keittiöön. Siellä alkoi valmistelut päivän ja illan vastaanottoja varten.Noista valmisteluista kerron eri postauksessa, kun muuten tämä venyy ylipitkäksi. Minulla kun oli sovittuna elämäni eka koolauspäivä ja illalla siihen jatkoon vielä Tupperikutsut. Savisuti ja Marsu olivat tulossa meille. Marsun opastuksella vihdoin ja viimein tuli käyttöä aiemmin hankkimilleni KoolAideille. Pinklimonadea odotti muutama pussillinen varastaossa ja Marsulla oli lisää tykötarpeita. Ennen kuin päästiin tuumasta toimeen, niin aika kului kaffetellessa ja höpistessä. Toki me saimme jotain aikaiseksi. Olin hankkinut Maijulta taannoin  kerintälaitteen ja silloin ajattelin, että mitäköhän mahdan tälläkin tehdä, mutta pitää ostaa kun edullisesti saa. No, nyt päästiin testaamaan sitä.

1049223.jpg
Savisuti vauhdissa....

Ensin piti muuntaa lankakerät vyyhteihin. Itselläni oli aiemmin hankkimaan valkoista woolia värjäystä varten kerittävä.

1049224.jpg

Langat sidottiin vyyhteihin jatkotoimenpidettä varten.

1049225.jpg

Sitten liotettiin lankavyyhti altaassa, niin että se kostuu kokonaan.

1049226.jpg

Tässä se jännittävin vaihe olikin. Ei varmaan saa kahta samanlaista vyyhtiä tehtyä. Savisudin koktailissa on kahden väristä mehua, joten langasta tulee näin yllättävän kivan väristä.

1049227.jpg

Ei suikaan voi olla arvaamatta kenen väreistä tässä on kyse. Tässä on sitä pinkin limonaadin väristä lankaa. Ensin kastelin koko vyyhtini siinä.

1049228.jpg

Tälläinen oli välitulos ja tästä päätettin vielä hieman sävyttää kaksiväriseksi tätäkin vyyhtiä.

1049229.jpg

Lisättiin yksi pussukka mansikan väristä vielä edellisen värini lisäksi astiaan ja paikka paikoin värjättiin, joten tällaista siitä loppujen lopuksi tuli. Jotta väri pysyisi langassa, niin laitoimme vyyhdit yksitellen mikroon ja "paistoimme" niitä 3-4 minuuttia pariin kertaan välillä vyyhtiä möyhien. Sitten vaan langat kuivumaan ja joku päivä pitänee taas keriä ne takaisin keräksi. Onneksi siihenkin tuli hankittua Maijulta laite.

1049230.jpg

Vieläkin väriastiassa oli toimivan tuntuista mehuväriä, niin tehtiin yksi kerä vyyhdiksi ja solmittiin se kahdesta kohaa ja siten syntyi tällainen kerä.

Illan päätteeksi ajattelin vielä kokeilla, että minkäköhän väristä lankaa tulee harmaasta Kotiväkilangasta, jos sillä lopulla koktailillani kokeisin värjätä sen. Sitä kun ei edes tarvinnut keriä, kun oli jo valmiina vyyhtinä.

Tällainenhan siitä syntyi:

1049231.jpg

Näyttää vähän sellaiselta ruispuolukkapuuron väriseltä tai mitä nyt lieneekään. Ehkä paikka paikoin hieman harmaata näkyvillä. Siitähän saa hauskan väristä sukkalankaa....kunhan tulee ne ekat yrittämänikin tehtyä valmiiksi.

Vielä olisi sininistä KoolAidia odottamassa koolausta ja sitä pinklimonadeakin on monta pussia jäljellä. Taidan tehdä kyllä vielä ihan tuollaista vaaleanpunaista, jota ekakokeilussa teimme, mutta sitten jatkovärjättiin sitä sillä mansikan värisellä.

Meillä oli oikein kiva tyttöjen koolausheti ja tällaista voisi tehdä useamminkin, eikös vain "tytöt"?