Hieman viiveellä näitä viikon aikaisia juttujani kirjoittelen, sillä elämä taas on ollut niin "vaiherikasta" iloineen ja suruineen, että itsekään ei tahdo perässä pysyä. Perjantaina kävisin sitten Ihotautiklinikan korvalääkärillä, jonne minun piti päästä jo kolme viikkoa aiemmin. Tosin olivat unohtaneet kirjata aikani koneelle ja puhelinkeskustelussa ilmeni, ettei minulla mitään aikaa ole olemassakaan, vaikka se oli korttiin laitettu. Niinpä jouduin odottamaan uutta aikaa postitse. Nyt onneksi tämä aika piti, eikä mennyt päällekäin tuumoritutkimuksen tai gastropolin ajan kanssa.

Ongelmani oli alkujaan nenän sisälle ilmestynyt haavauma ja nystyrä. Tosin ne olivat jo parantuneet tämän kuuden viikon aikana, jonka joudin odottamaan lääkäriaikaa. Vastassa oli tosi sympaattinen mieslääkäri, joka tutki nenän, kurkun ja korvat tarkoin. Otti vaikut pois korvista ja selvitti nenäni ongelmaa. Siinä oli ollut todennäköisesti stafylokokkibakteeri, joita on kuulemani mukaan, lähes kaikilla ihmisillä. Tuo infektio muodostaa välillä ns. rasvapatteja nenäänkin. Oman nokkani ongelma on kapeat sieraimet, joten nenän kautta on vaikea hengittää ja nokka on jatkuvasti tukossa. Näyttää olevan rakenteellinen ongelma ja niistä laajennusleikkauksista ei ole lääkärin mukaan hyviä tuloksia, joten vaikuttavat aika turhilta leikkauksilta. Niinpä pitänee tyytyä osaansa. Lääkäri ohjeisti kuitenkin jumppaamaan tähän tyyliin:

Image and video hosting by TinyPic

Siten ne nenän ympärillä olevat lihakset vahvistuisivat. Luulempa, että kuitenkin teen noita voimisteluohjeita vain kotosalla. Muuten voisin kyllä saada aika eriskummallisia katseita, jos bussissa vaikkapa alkaisin ajan kulukseni tekemään moisia naamaliikkeitä. Toki nokan sieraiten laajentamiseen voisi käyttää yöaikaan sellaista teippiä, joka laajentaa hengitystiehyeitä, mutta se tulee pidemmän päälle aika kalliiksi. Huomaan itse, että heti on helpompi hengittää, kun levittää hieman sormillaan ihoaluetta nenän ympärillä, mutta eihän niin voi kulkea.
Hoidoksi nenään sain neuvon ostaa Bebanthenivoidetta ja tarvittaessa reseptin antibiottivoidetta, silloin kun haavauma tulee nenään ja siinä olisi tuo stafylokokkibakteeri.

Sellainen polikäynti tällä kertaa.