Aamusella heräsin kauniiseen näkyyn, sillä ulkona oli satanut taivaan täydeltä lunta, joka onkin ollut odotettua väriloistoa täällä etelässä tänä talvena. Puun oksat peittyivät ensi kerran tänä talvena kauniisti valkoisesta lumesta. Traktori kolasi pihapiirissä lunta kaduilta ja huoltomies lapioi rapun edustoja lumesta.

1267965.jpg

Maanantaina oli meno liiton maksaprojektin ohjausryhmän kokoukseen kaupungille. Oli ihanaa kävellä juna-asemalle, kun tienoo oli kauniin luminen. Olisi kyllä tehnyt mieli napata kamera esille ja ottaa kuvia sieltä sun täältä, mutta siinä tapauksessa olisi voinut tulla vähän kiire kokoukseen. Kemijärveläisiä ei näkynyt matkani varrella ja eduskuntatalon portailla ei ollut puolenpäivän jälkeen mitään ylimääräistä kuhinaa. Selvittelimme kokouksessa maksasairaiden ongemia ja monelle taisi tulla yllätyksenä, sttä maksasairaus on kolmanneksi suurin kansantaudeistamme. Tällä saralla siis riittää paljon työstämistä. Jalkahoito-ongelmakaan ei ole edennyt yhtään, vaikka se ei varsinaisesti tähän projektiin mitenkään kuulu. Olen sen asian kanssa vaan taistellut viikkoja ja edelleen ollaan Kirralla sitä mieltä, että potilaiden täytyy ottaa itse vastuu omasta jalkojenhoidostaan ja heillä ei ole resursseja hoitaa, kuin rähjähdysmäisesti kasvaneen diabeteksen aiheuttamia jalkaongelmia.
Jalkojenhoitaja on luvannut tulla potilasyhdistykseen kertomaan jalkojen itsehoidosta keväällä. Saapihan hän sinne tulla, mutta eihän se minun mielestäni asiaa paranna yhtään. Kertoisiko hän, että miten tämän sortin potilas voisi itse laittaa kuitua kynsivallin väliin ja tehdä itse jouset jalkohiinsa. Sairaalassa verrastavat nyt jalkojenhoidon hammashoitoon ja ovat sitä mieltä, että eihän sitäkään saa kuin erityisessä hoidon tarpeessa olevat ja ohjaavat itsehoitoon. Saas nähdä miten märkiviä kynsivalleja itse osaa sitten hoitaa. Potilastoverini ei saanut enää akuuttiaikaa, kun jalat olivat sen näköiset, että hoitoa olisi tarvittu.  Kemijärveläiset taistelevat työpaikkansa puolesta ja me täällä jalkojemme puolesta. Riittää maassa vielä taistelutahtoa, vaikka pienemmässä määrin kuin ennen. Taas yksi antibiottikuuri on saatu päätökseen, huomenesta lähtien, mutta saas nähdä mitä varpaat tuumivat ja koska ne kaipaavat oman lääkityksensä.

1267966.jpg

Aamuinen lumisade peitti kauniisti puun oksia koti-ikkunasta katsottuna,. mutta iltapäivällä lumi oli lähes sulanut ainakin kaupungin kaduilta. Jos tulossa on lauhempaa, niin ei kai tämäkään lumi ole sitten pysyvää. Viikonlopulla tuli taas kierreltyä kirpputoreilla ja tulipa tehtyä taas mukavia löytöjäkin.