Tiitsa jo kyselikin tuota ohjetta, niin ajattelin laittaa sen tänne, jos joku haluaa kokeilla sellaisen virkkaamista.

872931.jpg

872932.jpg

Samat kuvat tässä vielä muistin virkistämiseksi.

SALOMONINSOLMUHIHATIN

Mallityön tarvikkeet (eli tuon ruskean hihattimen):
Lanka: Mohair Lux 1x50g
Virkkuukoukku:  INOX 3.0

Luo Tiitsan opettaman ohjeen mukaisesti 11 Salomonin silmukkalenkkiä ja kääntymistä varten vielä  kolme lenkkiä.. Kiinnitä solmu piilosilmukalla 10:n ja 11:sta silmukan väliin. Työn leveyteen vaikuttaa paljon langan paksuus ja virkkauskoukun koko.

Tosin lenkkien määrä riippuu ranteen ja käsivarren paksuudesta. Jos tuntuu, että lenkkejä on liikaa tai liian vähän, niin kokeilemalla löydät itsellesi sopivamman silmukkamäärän. Tiitsan ohjeessa käännökseen tuli kolme solmua, mutta käänny tässä kolmella lenkillä, sillä liittäessä hihasaumat tarvitset niitä kulmia työssäsi.

875704.jpg

Jatka Salomonin solmuja kerroksen loppuun ja käänny kolmella lenkillä jälleen kolmannelle kerrokselle.

875705.jpg

Jatka solmuilua edelleen....

875706.jpg

Edetessä työ näyttää tämän kaltaiselta.

Helpoin tapa on tehdä pitkän omanen huiviosa, joka on ranteesta mitattuna hihojen pituudet sekä selän yläosan levsys. Sitten kun työ on halutun mittainen, niin tee kainaloon asti vielä ylimääräinen solmukerros eli käänny sivusaumaan ja teet kerroksen siihen, niin että työ levenee tällä kerroksella hieman. Laske solmulenkit alhaalta ylöspäin, niin että pystyt tekemään Salomonin solmulenkin ja kiinnittämään sen vastakkaisen laidan vastaavalla tasolla olevaan kulmaan. Jatka työtä solmulenkki väliin ja kiinnitys aina vastakkaiselle puolelle seuraavaan vapaana olevaan kulmaan. Näin saat sivusauman yhdistettyä kiinni. Tee samoin toisen hihan kanssa. Tee yksi ylimääräinen lenkkikerros sivulaitaan ja laske, että siinä on yhtämonta lankalenkkiä kuin toisen hihan kohdallakin. Koukkua hiha vastaavasti kiinni.

Kokeile välillä onko hihatin sopivan kokoinen ja kannattaa kokeilla jo ennen toisen hihasauman ompelua, jotta osaa arvioida, tuleeko selkäosasta tarpeeksi napakka, ettei se roiku. Näin sinulla on valmiina Salomonin solmuosuus työstä.

Päätteeksi tee hihojen suihin viisi ketjusilmukkaa ja kiinnitä ne aina solmulenkkien solmukohtiin alaosaan kiinni. Näin saat kauniimmat ja kapeammat hihojen suut. Toki voit tehdä suuosan myös solmulenkeillä. Silloin teet aina väliin yhden solmulenkin ja kiinnität ne piilosilmukalla hihansuun somuihin. Halutessasi voit virkata hihansuun lenkkeihin puolipylväitä ja viimeisellä kerroksella nirkkokerroksen. Tee sitä varten kolme ketjusilmukkaa ja liitä piilosilmukalla ensimmäisen ketjusilmukan tyveen. Koukkua kolme ketjusilmukkaa hihan suiden laitaan ja sitten taas nirkko. Jatka näin hihan suun ympäri. Päätä langan päät. ja sovita tuliko hihattimestasi halutun lainen.

Hihojen leveyteen vaikuttaa paljolti työn leveys. Vain kokeilemalla löydät oman kokosi.