Jokin aika sitten ostin uuden tietokoneen, vanhan jumittuvan Fujitsun tilalle. Vanhassa koneessa oli jälkikäteen ostettu litteä näyttö, joka oli vain 15 tuumainen. Tämä uusi tietokoneeni on Hp Pavillon Slimeline ja näytön ostin erikseen. Näyttö onkin huomattavasti isompi kuin aikaisempi eli se on Samsungin  22" näytöllä.

1952316.jpg

Toivottavasti koneella on tarpeeksi kapaseteettia. Toisaiseksi ainakin näyttää siltä, että valokuvien editointi sujuu paljon sutjakkaammin kuin ennen. Tuolta koneelta on mahdollista katsella tv-lähetyksiä, erillisen sauva-antennin kanssa. Eilen haettiin Hobbarisa sellainen, mutta en kyllä ymmärrä yhtään mitään niistä tv-kanavista, kun emme löydä ainuttakaan. Kai tämä laite on tähän systeemiin yhteensopiva. Tv-tikku on PCTV DVB-T Stick Solo. Täytyy pyytää apua jostain, jos emme yhteisvoimin onnistu löytämään näitä kanavia tai onko jokin muu ongelma tiedonsiirron kanssa. Muussa tapauksessa se pitää varmaan palauttaa. Koneessa on uusi Vistan käyttöjärjestelmä, joka osaltaan tuottaa hieman hankaluutta, ennen kuin siihen tottuu.

1952336.jpg

Canonin skanneristani loppui viime viikolla jälleen muste. Koska minulla kuluu aika paljon mustetta ihan vapaaehtoistyönkin merkeissä, niin mietin mistä saisin edullisemmin väriä, kun ei oikein olisi tällä hetkellä varaa satsata niihin. Näin Hobbarin mainoksesta, että myynnissä olisi 29 eurolla tulostin. Mietin, että voihan tässä koneessa olla pelkkä tulostin ja pitää tuon vanhan skannerin siinä entisessä koneessa, kun mies halusi sen kuitenkin itselleen jättää. Tiedä sitten mitä se sillä tekee, kun ei ole tähänkään asti tietokoneesta ollut kiinnostunut. Siirsin sen skannerin siis vanhaan koneeseeni ja tämä musta Canoin Pixma iP 2600 on nyt omassa koneessani, mutta näköjään pitää hankkia siihen välijohto, kun vanhat eivät sopineet tähän koneeseen. Ihmettelin kyllä hieman, että ne vanhan koneen säiliöt sopivat tähän, vaikka koneessa oli värit 37+38 numeroilla ja entisessä oli 40+41 tai 50+51.  Huomasin kyllä, että tuossa tulostimessa olevissa säiliöissä on vähemmän väriä, kuin noissa aiemmissa.
Toivotaan, että tämä paketti kaiken kaikkiaan on toimiva ja riittää tarpeisiini. Onneksi on kuitenkin nopeampi kuin tuo entinen. Enhän kai minä sitä töllötintä välttämättä tähän olisi tarvinnut, mutta se on noita miesten kotkotuksia.