Tänään "päätin" olla menemättä kirkkipselle, mutta eihän sitä pahoille tavoilleen mitään mahda. Ajateltiin käydä vain lähikirpparilla, josta tosin ostin vain muutaman pikkutavaran. Kuitenkin piti taas päästä paremmille apajille, joten lähdettiin Mellukirppikselle käymään. Tällaisia löytöjä tänään tarttui matkaan. Rahaa kului yhteensä viisitoista euroa.

2146471.jpg

Löysin tosi edullisesti  (2 €) juhlavan puvun pikku-ukolle. Samoin tuli vastaan sininen nallekravaatti (50 cnt). Muutaman sentin kun lahkeista kääntää, niin luulen että tämä olisi passeli poitsulle.

2146497.jpg

Musta liikunnallinen t-paita maksoi sekin vain 50 centtiä.

2146491.jpg

Tällaista omo-rasiaa olen muutaman vuoden kaivannut. Taannoin minulla olikin sellainen, mutta lienee varmaan kadonnut roskikseen pulvereineen päivineen. Äidillä oli tapana solmia muovipussin suu pyykkituvassa käydessämme kiinni ja minä paasasin, ettei sitä pidä sulke, koska roskapussin suut suljetaan ja siten pussi voi erehdyksessä mennä väärään paikkaan. Näin siinä sitten varmaan on käynyt, että sen kerran kun mies saa inspiraation viedä roskat roskikeen, niin hän ottaa pulveripussin ja vie sen...muuta selitystä en keksi. No, nyt saan jälleen pulveripaketin näppärästi tällaiseen lootaan ja suojelen sitä joutumasta hukkaan. Niin, mitäkö maksoi?...viisikymmetnä senttiä sekin.

2146503.jpg

Tällainen mokkaharja ja mokkakumi osui silmiini. Jokin aika sitten kaipailin mokkaharjaa, kun olin menossa kaupunkiin ja kengät näyttivät tosi iljettäviltä. Toivoin, ettei kukaan vilkaisisi kenkiäni, sillä minulla ei ollut mitään poppaskonsteja niiden putsaamiseen, kun en löytänyt mokkaharjaani. Toivottavasti nämä toimivat...nekin maksoivat tuon viisikymmentä senttiä.

2146486.jpg

Eilen juuri selailin leivontakirjoja ja sattui silmiini kirjahyllytä kaksi vanhaa reseptikirjaa. Toinen oli Kauppiaitten kustannus oy:n: Kodin herkkuleivonnaiset (v. -67) ja toinen oli saman kustantajan kirja; Yllätyksiä kahvipöytään (v. -67). Tänään bongasin samaa sarjaa olevan kirjan: Kodin jälkiruokaherkut (v.-65). Siitä pulitin euron. Lisäksi löysin jouluisen kirjan: Tonttutupa - leivontakirja. Siinä oli herkullisen näköisiä torttuja ja muita ohjeita. Ostin sen kolmella eurolla...vai oliko vielä 50 centtiä päälle, mutta päätin "sijoittaa". Jotenkin himoitsen noita leivonta ja jälkiruokakirjoja...vaikka en niistä välttämättä usein mitään tekisikään. Sitten kun tarvitsen ohjeita, niin selailen ja löydän jos löydän tai jos en, niin etsin netistä.

2146498.jpg

Katselen monesti "sillä silmällä" lasihelmistä tehtyjä kaula- tai rannekoruja. Kotona sitten puran helmet purkkiin ja tarvittaessa käytän niitä omiin helmitekeleisiini. Tänään löysin turkooseja ja sinisiä lasihelmiä...ei paha, sillä yhteensä maksoin niistä 50 centtiä eli ei sillä hinnalla juurikaan helmiä saa helmikaupasta.

2146495.jpg

Tämä enkeli taisi olla päivän hemasevin löytö. Tämä kaunis enkeli on veistetty puusta ja ihastuin siihen heti. Maksoin enkelistä kaksi euroa...ei paha. Kerään enkeleitä, mutta en ihan himoon asti joka enkeliä osta, vaan sellaisia joista erityisesti pidän.

2146482.jpg

Tämä oli toinen päivän löytöni.... eli vanhan näköinen koristeinen lasilythy. En osaa sanoa, että onko se vanha, mutta oli kyllä aika vanhan näköinen. Siitä maksoin kolme ja puoli euroa. On omiaan tähän aikaan vuodesta, joten ulos sen täytyy päästä ja kynttilän kera valaisemaan parveketta.

Tässä tämän kertaisen kirppislöytöni.