Tänään oli Kirran 13-vuotiskontrolli. Aina yhtä jännittävää kuulla tuloksia. Vastaanotolla oleva tohtori ei ole kovin tuttu, sillä hän on tullut klinikalle vasta omien leikkauseni jälkeen, mutta hyvin asiat kuitenkin hoituivat. Poliklinikalla oli seuraamassa vastaanottoa Tunisialainen lääkäriharjoittelija. Tosin lääkärit puhuivat keskenään englantia.

Maksa-arvoni olivat loistavat, mutta munuisarvot olivat edelleen hieman koholla, mutta silti laskusuunnassa edellisen vuoden kontrollikäyntiä verraten. Ei mitään ihmeellisiä muutoksia siis aikaisemman suhteen. Lääkitys jatkuu ennallaan. Poliklinikalta menin suoraan kahvioon, jossa tapasin yhdistystutun miehen, joka halusi välttämättä tarjota minulle pullakahvit. Kovin ystävällistä. Lisäksi tapasin idolini eli itse  maksaprofessorimme. Hänellä liikenee aina hetki jäädä juttusille ja siinä sivussa vielä katsasti muodon vuoksi labratuloksenikin ja ihmetteli, kun kaikki on niin loistavasti. Enpä voinut olla kysymättä, että aiheuttaako lääkitys moisia kynsiongelmia ja kerroin miten emme saa hoitoa kaupungiltakaan näissä ongelmissa. Hän oli hyvin hämmästynyt moisista kriteereistä, joiden mukaan hoidetaan vain tiettyjä potilasryhmiä. Hänenkin mielestään olisi kyseessä edunvalvonnan paikka. En voinut pyytää polilllakaan lähetettä, kun ei ole mitään paikkaa minne läheteen voisi lähettää. Emme edelleenkään kuulu minkään hoidon piiriin. Odottelen lääketehtaan kannan ottoa, näiden lääkkeiden sivuvaikutuksista siihen vaivaan.Viime vuoden puolla julkaistiin tämä taideteos proffasta sairaalan seinällä ja jälleen oli siis tilaisuus tavata näin livenä.Hä n kertoi Hyksin juhlaviikosta ja ohjelmista. Loppuviikosta on tiedepäivä, johon on tulossa tri Roy Calne Englannista puhumaan juhlapuheen. Hänen opissaan on meidän maksakirurgimmekin saanut taitonsa.

Löysinpä tänään vielä videopätkänkin Hyksi50 "Osaavissa käsissä", joka kannattaa käydä katsomassa netistä. Videossa kerrotaan, kuinka erikoissairaanhoidon tarkoituskaan ei ole muuttunut vuosien varrella." Videossa kertoo maksansiirron saanut ystäväni "mystisestä, ei itse aiheutetusta ongelmastaan, joka johti maksansiirtoon" ja siitä selviämisestä. Videossa on myös monia muita erikoissairaanhoidon toimenpiteitä ja selviytymisä.

Kahviosta suunnistin matkani keskustaan. Käväisin ostamassa pienen muistamisen Hallattarelle, jonka tapasin seurueineen Savisudilla. Kiireesti kyläilemään ja kohtaamaan blogiystävääni Hallatarta tälle ensitapaamisellemme. Hän oli juuri sellainen, mitä olin kuvitellutkin. Monta tuntia vierähti kyläreissulla.Tässä jo ennestään tuttu blogiystäväni.