Olet maamme armahin Suomen maa, ihanuuksien ihmemaa...joka niemen notkohon saarelmaan, kodin tahtoisin nostattaa.

623264.jpg

Kesä ja kielonkukat. Se tuo mieleen juhannuksen. Vaikkakin vielä on aikaa suven suureen juhlaan. Valkovuokot taas kuuluvat äitienpäivään. Niitä vaan ei meidän mökkimaisemissa ole näkyvillä. Tosin ei kielojakaan monen pihapiirissä kasva. Siksi kai ohikulkijoita houkuttaisi napsia kukkia myös meidän pihapiiristä.

623266.jpg

Pikkuhiljaa kukkia herää eloon myös mökillä. Täällä eteläisessä osassa maata on kevät jo paljon pidemmällä kuin mökkiseudulla. Vuohenjuurista oli vain yksi kukkanen auennut. Kullerot ovat nupuillaan.

623265.jpg

Omenapuut ovat vasta nupuillaan, mutta niiden punertava kukan väri toi jo niin kauniin keväisen tunnelman. Täällä kotosalla on jo kukkien terälehdet suurelta osilta omenapuista varisseet. Sireenit olivat vasta pienillä nupuilla ja kotosalla sinisiä kukkia näkee vähän joka puolella.

623328.jpg

Tulppaanit olivat päiväsaikaan kauniin hehkeän värisiä ja avoinna. Illan tullen supistivat terälehtensä takaisin suppuun. Punaisia ja keltaisia tuppaaneita kasvaa kukkapenkissäni. Vielä tuo verkkoaitaus tuossa on kaiken varalta, jos jänikiä ilmaantuu.

623324.jpg

Muutama pien orvokin taimikin on kasvanut vesisaavin viereen. Aiemmin on verannan katon pielessä ollut monivuotisia orvokkeja amppelissa, joten niitä siemiä on tippunut maahan ja näin ollen siementänyt itsestään tuota kauniin väristä kukkaa kukkapenkin ulkopuolelle. Ihan kaunis väri tuossa kukassa, vaikka onkin hieman pienen lainen.

623325.jpg

Oven pielessä kasvaa pikkusydänätä ja takana on kuunliljaa, josta ei ole vielä maan pinnalle noussut kuin yksi taimi. Oikealla laidassa, josta ei kuvassa näy mitään, kasvaa bioneja Ihmeen paljon nekin olivat vartta kasvattaneet viikon aikana. Hieman jaksoin kitkeä rikkaruohoja ja nokkosia kukkapenkeistä, mutta kun alkoi heikottamaan, niin oli pakko lopettaa. Seuraavalla kerralla kun menemme mökille eli silloin kesäkuun puolivälissä, niin pitää ottaa aivan lungisti eli biopsian takia ei saa ahertaa ei raataa.

623322.jpg

Lauantaina ostosreissulla kirkolla, oli pakko ostaa tällaiset puutarhajalkineet. Tosin helppo laittaa jalkaa ja sukat eivät kastu, kuten lenkkareissa jos maa on märkä. Ihmettelin kirkolla käydessämme, että pelargoniat maksoivat siellä torilla 4-5 euroa. Täällä pääkaupungissa niitä saa 1,50-2,50 hintahaarukalla monesta paikaa. Tosin täälläkin on hieman kalliimpia myös, mutta mietin että on se kummaa, että maalla jossa kukkia kasvatetaan ja tuodaan etelään, ovat kukat kalliimpia. Samoin näyttää olevan perunoiden hintaluokka ja marjatkin kesällä. Taidan kantaa täältä kukat mökille. Joskus naurattaa, että kaupungista rahdataan multasäkkejä maalle, josta luulisi sitä löytyvät edulliseen hintaan. Maailmassa monta on ihmmellistä asiaa...