Valokuvatorstain 125. haaste on tällä kertaa keittiö.

Haastesanana tällä viikolla on, ah niin arkinen mutta kovin tärkeä: KEITTIÖ.

" Keittiö on kodin sydän. Siellä keitetään, paistetaan ja leivotaan, säilötään, syödään. Ja siinä ohessa ajatellaan omia ajatuksia, vaihdetaan päivän kuulumiset perheenjäsenten kanssa, opetetaan kokkaamista lapsille tai viimeistellään yllätysateria rakkaalle. Keittiössä heräillään, keittiössä suunnitellaan tulevaa päivää - ja taas illalla sammutetaan valot tai kynttilä, kun viimeinenkin janohuikka on sammutettu.

On monta syytä väittää keittiötä kodin tärkeimmäksi tilaksi. Keittiössä eletään tätä päivää - ja tehdään huomispäivän muistoja" (Sirpa Rivinoja, 31.10.08, http://www.rakennaoikein.fi/fi/artikkelit/keitti%C3%B6-kodin-syd%C3%A4n-osa-2)

Mökkikeittiö on yhtä kuin tupa ja keittiö...nykyinen tupakeittiö. Siellä laitetaan ruokaa, katsotaan televisiota, syödään ja puuhastellaan sekä nukutaankin. Keittiön kruunaa vanha kivinen uuni, joka ei tosin ole käytössä, sillä se pitäisi muurata uudestaan ja suunnitelmissa olisi saada kuistilla kyyhöttävä puuhella osaksi lämmityssysteemiä.

Työtilaa ei ole runsain mitoin keittiössä käytettävissä, joten tiskaaminen ja ruoan laitto tapahtuu yleensä keittiön pöydän ääressä. Monesti keittiö laajenee pihamaalle asti ja tiskit tiskataan siellä. Kauniilla ilmalla keittiö voi siirtyä ruokailijoineenkin saunan  eteen rakennetulle terassille. Siellä kauniina kesäpäivänä ruoka maistuu tosi herkuuliselta.

Kesäisissä tunnelmissa tällä kertaa.