Maanantaista riittää kerrottavaa ja näytettävää, joten tässä vielä viimeisimpiä kuvatuksia Töölönlahden elämästä.

1657820.jpg

Joutsenten ja kalalokkien kanssa kilpaa saalistivat myös tiirat. Ne vaanivat sillan alla ja kaiteella pienen putouksen kohdalla kalasaaliita. Yksi, kaksi, valmiina...paikoillanne, Hep!

1657823.jpg

Sorsapariskuntakin oli päiväuinnilla. Tässä sinisorsa pähyilee rantakivetyksen päällä.

1657837.jpg

Suu kii sorsa, nyt sukelletaan. Tässä naaraspuolinen aterioimassa, vai onkohan  naamapesun paikka?

1657824.jpg

Rannan ruohikossa oli yksinäinen sinisorsa, jolla ei näyttänyt olevan ystävää.

1657818.jpg

Kävellessäni rantatietä, kuulin rantaheinikosta kummaa ääntelyä ja tällaisia lintuja siellä näin. Nämä ovat niitä valkoposkihanhia ja pariskunnalla näytti olevan muutama pieni karvapallo-poikanen mukanaan. Olivat jotenkin niin hellyyttävän näköisiä.

1657832.jpg

Vähän edempänä oli monta valkoposkihanhea. Ne näyttivät kovin uljailta, isokokoisilta linnuilta myös. Niillä näytti olevan hauskaa vedessä, kun sellainen loiske ja läpse kävi. Vesi pärskyi niiden siipien alla ja välillä piti kovin siipiään levittää.

1657817.jpg

Mietin, että ei olisi varmaan kiva olla lintukaan, kun jatkuvasti pitäisi kuopia itseään nokalla ja sukia sulkiaan. Hanhilla ja joutsenilla näytti olevan jotain yhteistä, ainakin tämä sukiminen ja välillä näytti siltä, ettei niillä olisi ollenkaan päätä. Se oli helppo piilottaa tuonne siipien alle piiloon.

Harvoin tarjolla tällaista iloa, että linnut ovat melkein kosketusetäisyydellä. Niiden touhuja oli mukava seurailla. Maalla ei siedä lintujen lähellekään mennä, kun jo pyrähtävät lentoon. Kaupunkilaislinnut ovat selvästi sosiaalisempia.