Eilen istuskelin tietokoneen ääressä ja katselin samalla ikkunastani ohikulkijoita. Kävelytietä kulki muuan koirantaluttaja. Kesken kaiken iski eteen niistämistauko. Mitä tekikään tuo matkalainen? Vanhanaikaisella otteella niisti kaiken limaläjän käteensä ja ravisti roimasti sen pusikkoon, pyyhkien käsiään sitten pensaikon lehtiin. Loppujen lopuksi kaivoi taskustaan nenäliinan. Pyyhki kätensä siihen ja sitten nenänsä. YÄÄKS!!!...Sanoisinko, että "voi hyvät-tavat-on"

Olempa nähnyt kaupassa kuinka vanhempi mieshenkilö niisti yhtä vanhanaikaisesti keskellä kauppakäytävää ja ravisteli eritteensä keskelle lattiaa, pyyhkien sitten loput käsistään housun lahkeeseen. Tulee vaan väkisinkin mieleen, että kenellekköhän enää uskaltaa sanoa kohta "käsipäivää". Tiedä mitä bakteereja ja basilleja niissä kämmenissä loppujen lopuksi on.

Koulupojat räkivät pysäkeillä ja siinä on sitten välillä taiteilemista katsoessaan mihin astuu.

Tummaihoinen maahanmuuttaja puhdisteli toissapäivänä lähiön kuralätäkössä polkupyöränsä rengasta. Sanoi ajaneensa vahingossa koiran kakkaan. Vaan eipä tuo erite sovinnolla renkaasta pois lähtenyt, vaan siinä kului minuutteja ja tuntui kuin se olisi vaan yhtä sitkeästi ollut siinä. Mies totesi, että jos lähtee ajamaan niin vaatteet likaantuu. Harmillista, kun ei kaikki osaa jätöksiä poimia pieniin pusseihin.

Muistan vuosia sitten tapahtuneen. Naapuriston tytöt olivat ulkosalla leikkimässä. Mieshenkilö siihen sattuu koiransa kanssa. Koira tekee hätänsä keskelle pihaa. Tytöt huudahtavat, että katso nyt se pa.....si tohon.  Mies siitä hieman hämmentyi ja noukki pötkylän kouraansa, miettien varmaan tuskaisesti minne sen kädestään pistäisi. Sitten tytöt koilottamaan kovalla äänellä: "Katsokaa, nyt se otti sen kouraansa". Kyllä tytöillä oli hauskaa ja hieman on kyllä itseänikin tuo juttu naurattanut vuosien aikana.

Onneksi ei sitä lintuinfluenssaa tullutkaan vielä... muuten olisi jo aika painajaismaista tällainen räkäkulttuuri.