Viime viikon torstaina nauhoitettiin kesäkauden ensimmäiset kesäillan valssin tv-nauhoitukset, Vantaan Baccaksen puimalassa. Kerrankin meiltä oli sopivan lyhyt matka noihin tansseihin, joten päätimme lähteä mukaan. Joskus vuosia sitten, olimme melkien joka kesä jossain nauhoituksissa mukana, jos vaan sopivasti sattuivat lomareissumme varrelle tai olivat muuten täällä pääkaupunkiseudun tuntumassa. Muistan vielä hyvin, kuinka taannoin, 18-vuotta sitten...suunnistin sairaalasta päästyäni, seuraavalla viikolla "Tulisuudelmatansseihin".  Olin ollut silloin kolme kuukautta maksansiirtoleikkauksen jälkeen sairaalassa ja kun pääsin kotiin, niin lähipäivinä oli Tulisuudelmatanssit Riutanharjulla ja sinne pitä päästä. Kyllä joidenkin tuttujen naamat olivat loksahtaneet kummaan asentoon, kun näkivät minut tv:ssä silloin. Olin vasta ollut kuoleman sairas ja pian olin siis tv-tansseissa. Siitä se kuntoutuminen sitten alkoi.

Tällä kertaa Kesäillan valssit olivat Vantaalla, Baccaksen kartanoin, vanhassa puimalassa, josta on tehty näköjään tanssipaikka.

1243853656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kuva on otettu vasta kuvauksen jälkeen. Tanssitilaiusteen oli kuulemamme mukaan myyty lippuja n 540 ja kun kyseessä on vanha puimala, ja siinä lavan vierellä vielä sementtilattiatilaa, niin arvata saattaa, että lattialla oli tungosta nauhoituksen ajan.

Välillä kyllä ihan nauratti, että ei tarvitse itse juuri askeleita ottaa, kun vuoroin joka suunnasta joku tyrkkää ja työtää eteenpäin. Välillä sitten onnisti päästä ihan tanssimaankin, mutta etulalla aina sitten tökki ja kunnolla. Illan saldo sitten olikin muuta jalalle astuminen ja eniten suututti ehkä se, että jo toisen tanssin aikana sain kunnon tällin jalkapöydälleni. Tuli himean pakokauhun omainen tunnelma, kun yritin sitten suolella itseäni käsieni avulla, että on edes joku reviiri ja ihan jaloille ei tarvitse käydä hyppimään. Eikös jo kohta samainen pariskunta ottanut uuden rynnäkköasennon ja tuuppasi uuden kerran tuon jo kipeytyneen jalan päälle. Tuloksena oli lävistetty jalkapöytä, joka tuntui aika häijyltä tanssiessa. Kotona sitten lääkitsin jalkaani siinä pelossa, että saisin jälleen siihen stafylokokkibakteerin, kuten kerran aiemmin. Onneksi jalka ei sitten päässyt kuitenkaan ihan pahaksi äitymään.

Joillakin on vaan tapana tuupata kaikki muut tietään pois ja heitellä niitä jalkojaan ilmassa sellaisella vauhdilla. Kun ei pääse eteenpäin, niin ei pääse...turha sitä on silloin rynniä.

Joka tapauksessa tansseissa oli mukavaa ja illan tähtisolisteina toimi Markku Aro sekä Kari Vepsä. Tanssiorkesteri Myrskytuuli viihdytti tanssiyleisöä ja viihdyttää jatkossakin tämän vuoden nauhoituksissa. Nauhoituksessa nähtiin myös pari viehettävää naissolistia. Välitauoilla Janne Kataja, hauskuutti yleisöä pihapiirissä ja bongasi yleisön joukosta faneja, haastateltavakseen.  Saria ei tällä kertaa näkynyt juontohommissa. Nämä tanssit tulevat tuutista ulos, pe 5.6 ja pe 12.6.

 

1243853282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pian pihapiiri hiljeni, kun nauhoituksen jälkeen, suuri osa kansasata lähti kotiin. Pidot parani siinä mielessä, että sitten oli vasta tilaa tanssia. Tosin emme jaksaneet olla kovin myöhään, sillä miehellä oli vielä perjantaina työpäivä ja oma jalkanikin kipuili siten, että katsottiin parhaaksi lähteä kotiin. Yleensähän minua ei tansseista saa pois, ennen kuin viimeisen valssin jälkeen.

1243855099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavalla kerralla nuo ylen autot ovatkin sitten jo starttaamassa ihan toiselle puolen Suomea, eli 3.6 on nauhoitus Kuhmoisissa. Ihanalla paikalla tuo Baccaksen puimala kyllä sijaitsee. Itse olen aiemmin käynyt siinä vierellä olevassa Baccaksen puutarhassa, joka kuului ennen muinoin Elannolle, kuten tämä puimalakin ja nyt ne omistaa s-ryhmä.

1243855399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Harmi, ettei taida matkan varrelle enää tänä kesänä sattua näitä Kesäillan valsseja. Tangomarkkinat jäivät taannoin niin ihanasti muistiini, joten sinne olisi ollut mukava jälleen päästä. Siellähän on Kesäillan tangot nauhoituskin heinäkuussa, jolloin Jukka Hallikainen ja Hanna Talikainen, ovat siellä esiintymässä. Sinne olisi tehnyt kyllä kovasti mieli.  Seuraavaksi kesälavojen suuntana on Hki-Vantaan Pavi, jossa Hallikainen esiintyy kesäkuun alkupuolella.

Kesäiset tanssilavat....siinä sitä tunnelmaa.