Viikonlopun sunnuntaina teki jälleen mieli lähteä kirppksiä kiertämään. Kohta alkaa mökkikautemme eli yhä useampana viikonvaihteena ollaan poissa kaupungista. Silloin ei ole enää mahdollista kierrellä sunnuntaikirppareilla. Nyt oli otettava vielä tilaisuudesta vaari. Päätimme lähteä Hietsun kirpparille ja auton nokka kohti stadia. Enpä tullut tarkistaneeksi netistä, että milloinka tuo susittu viikonloppukirppis alkaa torilla. Eihän siellä ollut mitään kirppistä. Niinpä muutimme stadista matkan suuntaa kohti itää päin. Itiksen Cittarin pihalla oli onneksemme kymmenkunta myyjää, joten saimme monia hyviä ostoksia. Kaikkea en viitsinyt kuvata, kuten lastenvaatteita sekä pikku-ukon Tomy-autoa, josta tosin puuttui kaukosäädin...enhän minä niiden päälle mitään ymmärrä. Ajatteln vaan, että siinäpä näppärä pikku-pojan auto, joten sen ostin.

Jostain kumman syystä keittokirjat ja leivontakirjat vetävät aina puoleensa. Tosin, eihän niistä tule lähes aina mitään tehtyä, mutta niitä tulee vaan keräiltyä. Sitä selailee niitä innoissaan ja ajattelee, että tuossapa herkullinen resepti....täytynee kokeilla, mutta niin se kokeilukin monesti jää.

1531307.jpg

Namm...suklaakakkuja, pikkuleipiä sekä kahviherkkuja....vitosella yhteensä.

1531291.jpg

Tässä iässä tulee muistelleeksi nuoruuden aikaisia muistokirjojakin ja löysin kaksi värssykirjaa, jotka piti ostaa mukaan. Olen kyllä varsinainen värssykirjojen haaliakin. Niitä on kertynyt vino pino, runokirjojen joukkoon. Minusta kortti ilman runoa on kuin taivas ilma aurinkoa. Kirjat maksoivat pari euroa kipale.

1531293.jpg

Tällaisia askartelulehtiä löysin sitten itsepalvelukirpparilta 0,50 euroa kappale. Ne eivät ole ihan viime vuosilta, mutta näyttivät aivan käyttökelpoisilta ohjevihkosilta.

1531301.jpg

Cittarin parkkipaikalta haalin ison pussukallisen käsityötarvikkeita. Siinä näytti oleavn virkkauslankaa, nippu neulepuikkoja, sukkapuikkoja ja noita toisenlaisia puikkoja. Sitten oli nauhaa, painonappeja, solkia ym. pientä tilpemähööriä. Pussukka maksoi yhteensä kolme euroa, joten tavaraan nähden, halpaa.

1531348.jpg

Tälalisen vesimyllyn löysimme Jakiksen kirpparilta tulomatkalla. Se toimii muuntajan välityksellä. Hauskan näköistä kun vsei valuu mustaa ratasta myöten, kuten Kuusankosken partahalla....kiehkumarallanlei....Oli pieni vesimylly, kiehkumarallanlei..

Ehkä menee mökille...ehkä ei. Pitänee suunnitella mihin mukavaan paikkaan kääpiöt pääsevät puuhaselemaan vesimyllynsä kanssa.

1531366.jpg

Sokerina kaiken pohjalla....löysin tällaiset vanhat, käsin kirjaillut tarjotinnauhat eurolla. Niistä voi tehdä mökkitarjottimille tyyliin sopivat kannattimet. Ihan kiva kirppispäivä, jonka päätteeksi lähdimme vielä takaisin kaupunkiin, sillä sain siskolta kuulla, että Kaapelitehtalla oli viikonlopun ajan kierrätyspäivä. Siitä sitten puhetta erikseen, jos kiinnostaa.