Viikonlopulla innostuin tekemään kaalilaatikkoa, kun kaupassa näkyi olevan upean näköisiä keräkaaleja. Sekin hyvä puoli noissa laatikkoruoissa on, että niistä riittää pariksi päiväksi ja säästyy seuraavana päivänä aikaa johonkin muuhun kuin ruoan valmistukseen. Lämmittäminen on paljon helpompaa puuhaa.

1933507.jpg

KAALILAATIKKO

1 isohko kaali
puuroriisiä tai Jasmin riiisiä (muutkin käy)
700g jauhelihaa
1-2 sipulia
siirappia
meiramia
suolaa
kaalin keitinlientä
juoksevaa margariinia tai muutama nokare rasvaa

Itse keitän kaalin suikaloituna vedessä, joka peittää kaalisilpun kokonaan. Annan kaalin kypyä suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista sipulit ja paista jauheliha ruskeaksi. Keitä siinä välissä riisipuuro ohjeen mukaan tai itse keitän vedessä jasminriisiä (suolattomassa vedessä).  Voitelen isohkon uunivuoan ja levitän vuorotellen kaalisilppua sekä keskenään sekoitettua jauheliha-riisiseosta, jonka olen maustanut suolalla ja meiramilla. Halustessaan voi tietenkin lisätä muita mausteita makunsa mukaan. Itse vaan en ole niin mausteiden ystävä.Kaalikerroksen päälle lorauttelen hieman siirappia ja sitten siis tuota jauheliha-riisiseosta vuorotellen. Lopuksi suolalla maustettua keitinlientä vuokaan, niin että kaalilaatikon ainesosat peittyvät. Juoksevaa margariinia pinnalle tai muutama margariini- tai voinokare.
Kaalilaatikko paistetaan 200-225 asteisessa uunissa, kunnes on kypsynyt

Maistuu puolukkahillon kera ja halutessaan voi lisukkeeksi keittää uusia perunoita. Itse tein vielä salaatin ruoan kera.