Käsityörintamalta en ole paljoakaan viikkoon ehtinyt päivittämään. Ennen reissuun lähtöä sain valmiiksi MarLille lupaamani Salomonin solmuhuivin. Tosin sen leveyttä piti hieman jatkaa ja tein sen poikittaissuuntaan, joten langan värisävyt sitten sattumoisin vaihtoivatkin suuntaa. Tosin ei kai se tällaisessa kaulahuivissa paljon merkitse. Tuo lanka kun on sellaista monikirjavaa. Tein sen kolmosen koukulla ja tuota mohairlankaa meni tähän työhön 94 grammaa.

956734.jpg

Tuossa sivussa jokseenkin näkee sen värisävyeron, mutta mielestäni se ei haittaa.

956738.jpg

Tässä tämä huivi kaksin kertaisena ja lenkitettynä kaulan ympäri. Pituutta valmiissa huivissa on n. 220cm ja leveyttä n. 30 cm. Paketti pitäisi saada joskus ensi viikolla postiin, kun tänään otin vallan huilaten, jotta en tulisi entistä kipeämmäksi.

956750.jpg

Tästä langasta tein tuon huivin.

956751.jpg

Tämän punaisen solmuhuvin aloitin Kolin matkalla tekemään ystävälleni Maijalle. Siitä piti tulla hieman normaalia huivia leveämpi ja onneksi Maija oli matkalla, joten mielipiteen sai huivin teosta ihan tuoreeltaan.

956797.jpg

Ystäväni mies kuvasi autossa työni edistymistä. Tässä matkan alussa Helsingissä tämän huivityöni aloitin.

956813.jpg

...työ edistyy pikkuhiljaa ja Kolilla se oli tuossa huivinpätkävaiheessa. eli ylin punainen huivikuva. Tosin matkan aikana tuli paljon muutakin tehtyä eli matka meni rattoisasti myös keskustellen.

956821.jpg

Tänään posti kiikutti uuden uutukaisen käsityölehden kotiin. Sitä selaillessani huomasin, että siinä on tuo samainen Salomonin solmuhuivin malli, jota virkkaan eli tuo neljälehtinen solmuhuivi.

956831.jpg

Tällaisen mustan juhlahuivin löysin viikolla kirpparilta 2,50 eurolla. Se ei ole kovin pitkä, mutta se on kivan ohkaista juhlavaa lankaa ja mallikin on ihan kiva. Tosin saattaa olla tehdastekoinen.

956835.jpg

Niin...ja tällaisia ihanuuksia sain Marsun tilauksen kautta Saksasta. Kolmet addin bambuiset virkkauskoukut ja yhdet bambupuikot. Tosin jäin ihmettelemään, että minne kummaan olen sen pienimmän koukkuni tunkenut vai ehtikö jo hävitä sillä Kolin matkalla? Kokeilin meinaan sillä tehdä sitä huivia, mutta en osannut. Tuntui kuin kädessäni ei olisi ollut minkään laista koukkua ja työ tuntui tosi hankalalta....Niinpä vaihdoin takaisin totuttuun peruskoukkuun ja harjoittelen sitten ajallaan noilla bambuilla.

956846.jpg

Tällainen pujotteluvekotin minun piti kyllä matkan varrelta ostaa. Jospa sillä saisi tehtyä omaan sekä lapsenlapsen nukkekotiin mattoja. Helpolta tuo ainakin näyttää ja jossain kun olen nähnyt sellaisia pieniä kangaspuita, mutta en kyllä osaisi niitä lankoja asentaa paikoilleen. Tämä näyttää yksinkertaisemmalta ja maksoikin vain vitosen.

Vielä pitää esitellä lapsenlapselle ostamani tuliaiset nukkekotiin:

956848.jpg

Vaalenpunavalkoraidallisen nukkekodin maton ostin. Tosin se on suhteellisen iso, mutta niin on se nukkekotikin. Omaani tuo olisi aivan liian iso matto. Lisäksi ostin vaaleanpunavalkoisen puisen pienen kissan prinsessani nukkekotiin.