Koko viikko on mennyt vähän ankeissa olosuhteissa sekä myös kaiken ohella touhun merkeissä. Ensinnäkin sunnutaina tuli aivan hirveä olotila. Ihmettelin kun kirppikselle lähteissämme tuntui hyvin kurjalta. Puotinharjun sunnuntaikirpparille tulee hyvin harvoin kesäaikaan lähtettyä, kun yleensä ollaan maalla. Nyt olimme kaupungissa siskonpojan ylioppilasjuhlien vuoksi. Aamusesta jo alkoi taas sunnuntaina kurkkua kuristaa. Tuo samainen tunnehan minulla on ollut viimeaikoina  yllättävän usein. Pääsin pienen ylämäen kirppistasanteelle parkkipaikalta, niin oli pakko jo huilahtaa. Siihen sitten jäin odottelemaan miestäni ja jutustelemaan paikalle saapuneen iäkkäämmän naishenkilön kanssa. Joskus kun tapaa aivan tuntemattomia ihmisiä ja juttu luistaa heti.... niin kävi nytkin. Kummallakin vähän samankaltaisia oireita, joten sympatiaa löytyi. Välillä kyllä ihmettelen, että sanotaan ettei hesalaiset puhu mitään, vaan ovat sellaisia juroja stadilaisia. Itse olen kyllä eri mieltä. Olen ns. paljasjalkainen hesalainen ja vallan usein saan juttuseuraa pysäkeillä ym. liikkuessani. Onkohan se sitten kuitenkin niin, että ne maalta muuttaneet ulkopaikkakuntalaiset ovatkin sitä hiljaista tuppisuusakkia? Kirppisreissu tuli tehtyä ja koko ajan piti vaan ajatella pystyssä pysymistä. Päästiin sitä viimein kotiinkin ja heti mittasin verenpaineeni. Eihän se mikään ihme kai ole, jos verenpaine huitelee alamaissa eli se oli silloin 77/55 ja pulssi oli 44. En kyllä ottanut illalla sitä puolikasta Cardiolia, joka on määrätty. Maantantaina sitten soittelin Munuaispolille, jossa hoitaja lupasi kysellä arvoista lääkäriltä ja soitella sitten. Lääkäri oli käskenyt puolittamaan aamuisen Cardiolin ja jättämään Hydrex Semin tauolle. Vielä olisi ollut otettavana aamulla Atacandiakin. Iltalääkkeen Cardiol pitäisi siten lopettaa. Aamulla siis olisi ollut edelleen puolikas Cardiol ja puolikas Atacand. En ottanut maantantainakaan yhtään verenpainelääkettä, sillä yläpaine ole reilusti alle satasen. Päätin kyllä itse, että en alenna jo valmiiksi liian alhaista verenpainetta lisää lääkkeitä ottamalla. Enpä ole koko viikkoon eli näiden kolmen päivän aikan napannut yhtään verenpainelääkettä. Tänäänkin aamusella paineeni olivat 101/70 ja illalla 114/76. Päätin itse aloittaa lääkkeet vasta kun paine nousee hieman korkeammalle tasolle kuin nyt. Tänään on ollut kutakuinkin siedettävä olotila, vaikka hengästynkin pian kävellessäni. Tuo kuumuus ei tunnu hyvältä minulle ja siksi haen mieluummin varjopaikkaa. Enää kaksi päivää ja sitten suuntaamme matkan kohti Posiota ja kummipojan häitä. Jännittää ja lisäksi kun emme ole koskaan Posiolla asti käyneet. Matkaa kertyy n, 800 km meno- sekä paluusuuntaan. Toki yövymme välillä kolmena yönä. Lapiosalemen erämaakeskuksesta on varattuna majapaikat juhlan jälkeen.

Tässä teille tämän viikon aurinkokuvia. Tiistaina oli ihana lämmin päivä ja tuuli oli otollinen kuumailmapalloliitäjille. Meidän talomme kohdalla lenteli samoihin aikoihin neljä eri kuumailmapalloa. Niitä ihmettelimme ja ehdin jokusen kuvankin palloista napata.

641284.jpg

Pikkupihamaaltamme sain kuvattua talon yli lentävän pallon. Varmaan kuulivat puheemme sinne yläilmoihin, mutta sieltä ei saa huutaa alas. Jännä hurina kuului niistä palloista.

641289.jpg

Pellon takaa, vanhan kartanon ladon siimeksestä tuli esiin Hesarin mainospallo.

641291.jpg

Vielä näiden lisäksi oli yksi punainen pallo sekä tuo edellä kuvattu oranssi pallo eli samanlainen kuin tämäniin oranssipallo. Kaikkien laskuetappipaikka näytti olevankn Malmin lentokenttä. Mitäs meillä olisi, jos ei Malmin lentokenttää olisi? Taitaisi olla iso kasa taloja siinä paikalla. Tästä asiasta on kiiselty. Kumpi oli ensin... muna vai kana? No tässä tapauksessa ensin oli se kenttä ja sitten vasta tuli ympärille asutus. Nyt näyttää kenttä häiritsevän asukkaita. Itse olen asunut nelisenkymmentä vuotta näissä maisemissa ja lapsuudenkotini oli siinä aivan tuntumassa. En itse ole koskaan katsonut kentästä olevan häiriötä. Sinne lisäksi kantaa monia kultaisia muistoja nuoruusvuosilta, jolloin meillä nuorilla lähiön lapsilla ei paljon muuta tapaamispaikkaa ollutkaan kuin lentokenttä. Pienoislentokoneiden ääni ei häiritese päivittäsillä lennoillaan yhtään elämääni ja monesti saammekin ihailla laskuvarjohyppääjiä taivaalta.

641297.jpg

Tämä viehkeä puistomaisema sijaitsee Malmilla Malmitalon takana. Harvoin tulee siellä käveltyä ja nyt pitikin ihan tarkistaa kuinka kaunista siellä on lämpimänä kesäpäivänä. Tosin tällaisissa paikoissa näyttää olevan istumapaikat hieman hakusessa. "Laitakaupungin kulkijat" kun ovat kirkkaine pulloineen yleensä vallanneet useat puoistopaikat. Tosin löysimme toiselta puolelta koristeallasta mukavan rauhallisen sopen, jossa sai rauhassa istua. Jokunen lokki kävi hieman ihmettelemässä ja nauramassa meille, mutta ei meiltä mitään herunut. Tässä puistikossa on ns. kesäisiä tanssiopetuksia eli keskiviikkona 13.6 on kävelyhumpaa. Tekisi mieli mennä opettelemaan...jos pääsen sairaalasta kotiin yöksi, niin sitten voin mennä, sillä menen osastolle sisään pariksi päiväkäsi.13.14.6.

641306.jpg

Juhannusruusut ja syreenit ovat parhaillaan kukassa pihapiirissämme. Oli pakko käydä kuvaamassa niitä rinteessä, ennen kuin ne lakastuvat kokonaan. Harmi vaan siinä, että päiväkoti on tuossa vieressä ja eskarin lapset sekä meidän pihapiirin lapset kiipeilevät puissa ja repivät syrennipuun oksia, joten moni kaunis oksa on katkeillut ja rumia rankoja lojuu pitkin rinnettä. Saahan nähdä koska tälle kauniille rinteelle päätetään joku kaunis päivä rakentaa uusi talo tai jotain vastaavaa ja tämä kukkaloisto sieltä häviää kokonaan.

641302.jpg

Sinisiä syreenejä loistossaan rinteellä. Jos se elämä välillä murjoo tai muuten rasittaa, niin luonnosta saa kummasti jotain voimaa. Häistä kun palataan maanantaina kotiin, niin sitten onkin viikolla tiedossa keskiviikkona sekä torstaina munuaisosastolle meno. Torstaina on edessä se munuaisbiobsia ja kuulen varmaan tähystystenkin tulokset. Sain sovittua tiistaille Meikun labrat, kun kerran menen Kirralle aamulla kokeisiin, niin samalla voivat ottaa gastropolin labratkin siellä . Sitten onkin ensi viikon perjantaina se gastropolin aika, jonka peruin silloin mennessäni tähystyksiin. Tämä aika on joku aivan normaalien poliaikojen ulkopuolella oleva, kun on ns. ylimääräinen aika ja jo ennen klo 9 aamulla, kun yhdeksältä alkaa vasta poliaika normaalisti. Kiirettä siis pukkaa.