Eilen käväisin postissa sekä apteekissa. Postin vieressä sijaitsee Malmitalo ja siinä kirjasto. Rakennuksen takana on puistikko, jossa harvoin tulee käytyä, sillä se jää ikään kuin piiloon. Se on kyllä aikamoinen paratiisi, jos siellä ei satu kulmakunnan kundeja olemaan ryyppäämässä.

Kuulin siellä olleen taidetta ja pitihän sitä mennä kuvaamaan.

996581.jpg
en kesytä villejä eläimiä....

Viikon Tabermann:

Tänä hämmennyksestä hämmennykseen
ajelehtivana yönä
en löydä vieraita mantereita,
en kesytä villejä eläimiä,
en laske uhman kruunu päässäni
verkkojani myrskyyn

Niin kuin lempeät laineet
koskettavat rannan arkaa otsaa,
niin minä toivon
että joku minuakin

Että olisin
hiljainen ranta
johon laine varoen saapuu


- Tommy Tabermann

Tämän "villihevosen" luota siirryin ihailemaan puistossa vielä kukoistavia kukkasia. Tässä muutama ruusu. Vielä viimeisiä kukintoja oli punaisissa, keltaisissa ja valkoisissa ruusuissa. Tässä minun lemppariruusuni.

996791.jpg

Tässä teille virtuaaliruusua kiitokseksi, kun käytte täällä kurkkimassa ja kommentoimassa.

Apteekkikeikan jälkeen siirryin toiselle puolen rataa, jossa on myös se kirppis missä minulla on tapana käydä. Lähettyvillä on vanha rakennus, jossa sijaitsee mm. vanha apteekki, mutta minä käyn ainakin toistaiseksi vielä Yliopistollisesessa, mutta joskus tulee kyllä mietittyä, että palvellaanko siellä samalla lailla kuin pienemmässä apteekissa.
Apteekin katolla näyttää olevan jokapäiväistä elämää....kas tässä teille vilaus siitä:

996798.jpg

Näitä puluja on katolla yleensä aivan mustanaan tai harmaanaan. Nyt oli vain tämän verran. Onkohan se katto jotenkin erityisen lämmin, kun siellä viihtyvät? Näyttää katto olevan vanha tiilikatto. Puluthan näyttävät asuvan vallan "kerrostalossa", kun jokaisella on oma pykälänsä ja yksiönsä siinä.

Eiliset kirppisostokseni jo esittelinkin, mutta tänään taas poikkesin ja aina melkein jotain löytyy, vaikka vasta olin siellä eilen käynytkin.

996825.jpg

Vaalenpunaista kreppipaperia löytyi rulla. Voisikohan siitä tehdä enkelille mekkoa, jos joskus sen enkelin oppisin tekemään. Tuo paperi on aika vahvaa ja kivasti rypytettyä paperia. Löysin toistakymmentä vuotta vanhan Novitan lehden "Perhealbumi", jossa näyttää olevan myös lapasia, sukkia ja myssyjä tähän aikakauteenkin sopivia. Lisäksi ostin Suuri Käsityö-kansion, kun niitä lehtiä on tullut tilattua. Pysyvät ehkä paremmin löydettävissä ja kasassa.  Lisäksi löytö eli tuo matto. Olin juuri katsellut sellaista Anttilan kuvastosta ja tänään kaupunkireissulla poikkesin Anttilassa. Tuolla puolentoista metrin mittaisella matolla oli kirppiksellä hintaa 5:50 ja Anttilassa samainen matto olisi maksanut 25 euroa.  Säästöähän tuli taas liki 20 euroa. Pitää ostaa vielä yksi pitkä samanlainen, jota käytiin jo kyselemässä Kodin Ykkös-Anttilasta, mutta kolmen metrin matto oli loppu. Laitettiin sellainen tilaukseen. Sillä on kyllä hintaa 45 euroa.
Nuo eteisen lattialla olevat matot ovat tuutavilta "perua" ja ne on ainakin 20 vuotta olleet meillä ja varmaan 10 vuotta tuttavaperheellä. Nyt ne alkavat näyttää niin synkiltä ja pitkä matto on aina oven välissä jumissa. Haluan hieman piristävämpää väriä eteiseen. Tosin maton pitää olla helppohoitonen, jota voi pestä tarvittaessa itse.

996909.jpg

Pieniä turkooseja helmiä on aika lailla tässä helminauhassa. Maksoin siitä 1,20 euroa. Ajattelin purkaa tämän ja tästä saa vaikkapa enkelikoruihin päitä tai helmikoruihin purkuhelmiä, jos ei muuten tätä kaulakoruna halua säästää.

996876.jpg996880.jpg


Kun en Anttilasta mattoa saanut mukaani, niin sitten sattui käteeni tällainen pieni kameran jalusta. Se on ehkä hyvä, jos haluaa ottaa itselaukaisimella kuvia tai tarkkaa kuvaa jonkun alustan päällä. Usein käsi vipattaa, jos täytyy kuvata jotain tarkkaa ja sitten kuvasta tulee huono. Sain sen vielä aika edullisesti, kun olen katsonut muita mainoksia, niin tuollainen on maksanut n. parikymmentä euroa. Nyt maksaoin siitä 6,99.

Tällaisia retkiä tein eilen ja tänään. Tosin tänään tein myös poliklinikkareissun, mutta siitä sitten erikseen.