Eilen iltasella tuli hieman kiirus neuloa toinenkin tossu valmiiksi, jotta saisin ne mukaan pesutupaan pyykkien joukkoon. Muuten olisi pitänyt odotella seuraavaa likapyykkisatsia, sillä kukapa viitsisi puhtaita pyykkejään pestä uudelleen. Niinpä sain yömyöhään toisen tossun tehtyä. Tossu näytti tosi isolta. Tein sen Tellun ohjeen mukaan eli en alkanut pahemmin laskemaan prosentteja vaan jokseenkin arvioin suhteessa kutistuneisiin mallitilkkuihin. Neuloin 36 silmukkaa ja pituutta tein 31 cm,. kunnes kavensin kärjestä. Kenkäkokoni on  n. 38-38½. Nauratti kyllä hieman kokeillessa näitä Peppi Pitkätossumaisia tossuja jalkaani ja ajattelin, että mitäköhän niistä todellakin meinaa tulla pyykkikoneessa. Lankaa työhön kului n. kerää rosaa Naturgarn no.1. Puikot olivat 7 numeron neulepuikot.

328067.jpg

Aamusella täytin neulotut tossut muovipusseilla ja harsin rullalangalla harvakseltaan tossun suun kiinni.

328077.jpg

Pesutuvassa laitoin tossut pyykkikoneeseen ensin 60 asteeseen, jossa pyörivät n. 40 minuuttia. Tossut näyttivät pesun jälkeen tällaisilta. Huopumista oli jonkin verran tapahtunut, mutta ei mielestäni tarpeeksi ja lisäksi tossutn näyttivät aika leveiltä, vaikka pituus olikin aika hyvän näköinen.

328093.jpg

Päätin pistää tossut vielä kertaalleen pesuun eli 40 asteen hienopesussa pesin veilä muun pyykin kanssa uudelleen.

328120.jpg

Lopputulosta jännitin, sillä ei voinut tietää onko tossut kutistuneet aivan kokonaan mitättömäksi möykyksi vai onnituneet?

328145.jpg

Yllätys oli mielestäni postitiivinen. Ensimmäiset omatekemät huopatossut ovat tässä valmiina. Hieman väljyyttä toki niissä voi olla, jotta väliin mahtuu vaikka villasukkakin. Vielä kun karstaa ne harjalla, jotta pinnasta tulisi kauniimpi. Näin ollen uskallan tehdä uudetkin tossut. Ne muovipussit olivat kyllä osittain lähteneet tossujen sisältä pyykissä, mutta ei se mitään haitannut. Tasokuivaan ne vielä kylppärin kuivaustelineen päällä ja sitten harjaan. Kannattaa kokeilla, tämä oli kiva testi. Kiitos kaikille kannustuksesta ja apuopetukseta, etenkin Tellulle, Katrille ja Katjuskalle.

ps. Korjasin tuon lankamäärän, sillä sitä meni kerä enemmän kuin alkujaan mainitsin eli ihan oikeasti 3½ kerää eli n. 175 grammaa. En punninnut, mutta neljä kerää riittää.