Lyhyehköksi jääneen mökkiloman aikana bongasin useita perhosia, joita esittelen tässä teillekin:

1805239.jpg

Iso kokoinen haapaperhonen kuuluu perhosistamme komeimpiin. Niitä kuvailin jo viime kesänäkin mökin pihapiirissä.

1805246.jpg

Niittyhopeatäplä tutkii ruusuruohon kukkaa.

1805256.jpg

Kauniita tesmaperhosiakin näkee usein pihapiirissä.

1805260.jpg

Tässä toinen tesmaperhonen.

1805279.jpg

Tässä kaunis sinisiipi levähtää heinän päällä.

1805292.jpg

Uskoisin tämän perhosen olevan nimeltään pihamittari. Tammikehrääjäkin näytti hieman saman näköiseltä, mutta mittari tämä varmaan on?

1805303.jpg

Pitkään mietin tämän perhosen lajia. Ensin oletin sen olevan loistokultasiipi, mutta ehkä se ei ole aivan niin kirkkaan oranssi. Sitten katselin paksupäätä ja lauhahiipijää. Mielestäni se muistutti kaikista eniten lauhahiipijää.Oppaan mukaan piippopaksupää on paljon lauhahiipijän näköinen, mutta vähän isompi ja kirjavampi, ja sen lentokausi alkaa aikaisemmin  eli jo kesäkuun puolella. Lauhahiipijä talvehtii munana, piippopaksupää toukkana.

1805322.jpg

Toinen isokokoinen perhonen, haapaperhosen lisäksi, oli tämä oranssin kirjava perhonen. Tutkiskelin tätä isokokoista perhosta kirjoista ja netistä. Tämä oli huomattavasti isompi kuin  ne hopeatäplät, jotka ovat saman värisiä kuin tämä perhonen. Siksi päädyikin keisarinviittaan....voisikohan tämä olla sellainen perhonen? Juuri kokonsa puolesta kiinnitin siihen huomiota koivun lehdellä....kävellessäni maantien vartta. Harmillista, etten päässyt tarpeeksi lähelle, kun ohi ajava auto säikytti juuri h-hetkellä sen tiehensä. Tämän kuvan sain zoomilla hieman lähemmäksi, jotta sain edes tällaisen kuvan.