Tänään uni maittoi harvinaisen pitkään eli heräsin vasta klo 11, vaikkakin olin laittanut kellon soimaan yhdeksältä ettei päivä kuluisi liian nopeasti. Kuulin kyllä herätyksen, mutta painoin kellon kiinni ja ajattelin nukkuvani vielä hetken. Tukholman risteily oli väsyttänyt harvinaisen paljon elimistöäni ja univelkaa näytti olevan. Lähdimme aika ripeästi kirppikselle, sillä Prisman parkkihallissa myyjät alkavat pakkaamaan tavaroitaan pois jo noin puoli kahden maissa. Tiitsa huomatti tuossa aiemmin, että minulla näyttää olevan joku ylimääräinen aisti, jolla löydän kirppikseltä ja kaupoista etsimääni. Tosiaankin aistit avoinna kuljen ja välillä kyllä tulee aistiharhaa. Tänään otin mukaani "nukkekotisilmät sekä käsityö/askartelusilmät", jotta löytäisin juuri näiltä osa-alueilta jotain. Ensinnä löytyi koristenauhaa rulla, jota voi käyttää korttiaskarteluun. Sitten satuin löytämään pienen roskiskärryn nukkekodin ulkopuolelle, jota varmaan jätehuoltolakikin edellyttää. Eihän sitä saata roskia heitellä pitkin pihaa. Löysin vielä posliininuken pään ja siinä oli hiuksiakin. Eilen kun löysin paperinarua muutaman rullan, niin enää ei puutu  kuin kädet ja piipunrassia enkelin tekoon. Kaksipuolista teippiä sentään taitaa olla varastossa. Vielä pitäisi mennä Maijun oppiin tekemään enkeliä joskus.
Satuinpa löytämään kaksi Uuden Omeplu- ja Käsityökerhon kirjaakin. Muistin, että Tiitsa oli jokin aika sitten esitellyt sellaisia blogissaan ja pistin mieleen, jospa itsekin sellaisia löytäisin kirppikseltä. Enempää ei myyjällä niitä ollut.
Prisman parkkihallin kirppiksellä oli tänään tv-kuvaajat. En tiedä mihin kuvasivat ja haastattelivatkin joitain ihmisiä. En mitenkään kulkenut kameran ohiste, mutta en tiedä kauanko olivat kuvailleet ja olimmeko sattumalta menneet kuvaajan ohitse, kun huomasin heidät vasta aikojen päästä. Jos nyt kuitenkin satutte näkemään sellaisen ohjelmapätkän ja siellä pinkinvärisen hörhön, samanvärinen lakki päässään, niin todennäköisesti se olen sitten minä.

377543.jpg

Käväisimme vielä itsepalvelukirppiksellä siinä vieressä, vaikka eilenkin siellä piipahdin. Päivän aikana voi tulla ehkä muutoksia valikoimaan, joten samallahan sielläkin käväisi siis uudelleen. Löysin sieltä tuon vaaleansinisen kikkakantisen säilytyslaatikon sekä vaaleanpunaiset paljetein koristellut palmikkokuvioiset kynsikkäät. Katsotaan nyt pidänkö ne itse vai saako jompikumpi lapsenlapsista ne. Niissä näyttää olevan aika pitkät varret. Ihan kivan oloiset koekäytössä testattuna.

Vielä hurautimme autolla Kissakirppikselle Pakilaan. Sielläpä vasta aarteita löytyikin. Löysin läjän samoja Uuden Ompelu- ja Käsityökerhon kirjoja, joita olin ostanut Prisman parkkisen kirpparilta. En viitsinyt ostaa kaikkea eikä siinä koko sarjaa olisi ollutkaan. Selailin kirjat läpi ja katsoin aiheet ja mallit läpi. Ostin seitsemän kirjaa, joissa:
1. Kodin ompeluvihjeet
2. Kaunista virkaten
4. Kauniita neuleita kaikenikäisille
6. Kodikkaita virkkausohjeita
8. Lämpimiä neuleita koko perheelle
16.Pehmeitä neuleita
20.Vaatteita virkaten
25. Koristeita painamalla
26. Käyttöesineitä ja koristeita paperista

Kirjoista jouduin kyllä maksamaan hieman enemmän kuin yksityisen myyjän kirjoista kirppiksellä. Parkkihallissa maksoin niistä kahdesta 1 euroa kappale, kun kissakirppiksellä pyysivät kahta euroa. Lopuksi lupasi 15 eurolla kaikki ostokseni eli 7 käsityökirjaa, runokirjan sekä yhden toisen kirjan ja lisäksi nuo lehtikotelot. Löysin siis neljä lehtikoteloa (käyttämättömiä), jotka olivat avaamattomassa pakkauksessa. Saanpa käsityö- ja muut lehdet läjästä siistimpään paikkaan. Minulla on joitain Maaria Leinosen runokirjoja, mutta tätä yhtä ei vielä ollutkaan eli "Niin kuin puut puhuvat". Lisäksi ostin Irja Kilpeläisen kirjan: "Sinun kanssasi surussa". Tulee hetkiä, jolloin ei tiedä mitä ajattelisi tai mitä sanoisi toiselle...ehkä kirjasta löytyy uusia ajatuksia surustakin.

377570.jpg

Ei näistä kirjan sisällöistä varmaan paljoa erota, mutta oikeassa yläkulmassa on samainen osa kirjasarjasta kuin Tiitsa oli löytänyt. Siinä näyttää olevan ihania hartiahuiveja. Lisäksi vauvanvaatteita löytyy, norjalaista neulepuseroa ja -villatakkia., pipoja ja pitsiliinoja. Siis vähän jokalähtöön. Tuosa yksi kirja suljettuna ja sen päällä on sitä koristenauhaa rullassa sekä kirjan päällä enkelinpää.

377593.jpg

Tässä siis viikonlopun kirjaostokset. Nyt pitäisi siis ohetta ja apua löytyä vähän eri osa-alueilta ja ylimääräisestä aististani oli tänäänkin apua kirppisostoksilla, vaikka nukkekotiin ei paljon tullut ostettua, mutta luulempa, että sekin on kohta täynnä ja sitten täytynee kai kehitellä roomboxeja?!

Mikä ihmeessä se näyttää väsyttävän. Aloitin jo iltapäivällä postauksen tekemistä tallentamalla ensin valokuvat ja sitten kun olisi pitänyt kirjoittaa, niin silmät näyttivät menevän automaattisesti umpeen. Ajattelin, että ehdin pienet tirsat vetää ennen Haluatko miljonääriksi ohjelmaa....niinpä heräsin runsaan kahden tunnin päästä, juuri kun ohjelma oli alkanut. Vieläkin olisi ollut univelkaa, mutta jääköön maksamatta. Katselin telkkarista Miljonäärikisan, Suomen Idolskarsinnan sekä matkakisan. Sitten vielä piti katsella se finaalitulos ja sitten vasta päivittämään, josta ei sitten meinannut tulla yhtikäs mitään. Kone tökki mahdottomasti ja koko ajan jouduin odottelemaan sivun vaihtoa. Lopuksi kone tilttasi kokonaan kuvagalleriaan mennessä ja niin piti sammuttaa koko hörskä ja aloittaa työ alusta. Poistin kuitenkin temp-kansiosta kaiken turhan ja yht'äkkiä kone pelasikin kuin enkeli. Niin taaskaan ei jaksa ymmärtää...mutta eihän ole mikään pakkokaan. Tällaista elämä on. :))