Lauantaina 22.10.2011 vietetään Euroopan Elinluovutuspäivää ja päätapahtumapaikkana on Kuopion tori. Kuopion torilla voi allekirjoittaa elinluovutuskortin, tavata elinsiirron saaneita ja osallistua nettikampanjaan. Tilaisuuden päättää tyttöjen vauhdikas konsertti.
– Lavalla on neljä iloista ja innokasta mimmiä, paljon tyttöenergiaa sekä hyvä meno ja hyviä biisejä, tytöt hehkuttavat.

Perjantaina sai seurata Kuopiossa KalPan ottelua, joka oli hyvässä asiassa mukana eli ottelussa jaettin elinluovutuskortteja ja tietoa elinsiirroista. Erätauolla pääsi seuraamaan videoesitystä, jossa perheen seitsemänvuotias lapsi oli saanut sekä munuais- että maksnsiirron.

Netistä löytyy Munuais- ja maksaliiton järjestämä kampanja, jossa voi ilmaista kantansa elinluovutuksen puolesta. "Sano KYLLÄ elinluovukselle" ja julkaise kuva itsestäsi elinluovutuskortti kädessäsi ja litä se sivustolle:

 

Itse olin jo perjantaina mukana Euroopan elinluovutuspäivän tunnelmissa eli minut oli kutsuttu lääkefirmaan kertomaan kokemusasiantuntijana maksansiirronsaaneena. Iltapäivä oli tosi mukava ja olin iloisen yllättynyt siitä miten he olivat tunteneet asian tärkeäksi ja tehneet tilaisuudesta juuri teeman oloisen.

Tila oli somistettu elinluovutukseen  panostavin materiaalein

Se on makeaa sanoa KYLLÄ elinluovukselle...

Ihana idea tuo kakku ja kylläpä oli hyvää...

 

Päivän teemaan pukeutuneena ja väri ei ollutkaan tällä kertaa pinkki...

 

Oikein hyvää Euroopan elinluovutuspäivää kaikille ja allekirjoittakaa kortti te, jolla ei sitä vielä ole. Näin voit sanoa oman kantasi ja varmista, että se on läheisesi tiedossa.