Munuais- ja maksalitto on syvästi huolissaan vakavasti sairaiden munuais- ja maksapotilaiden, niin lasten kuin aikuistenkin, hengestä ja terveydestä, jos tehyläistet irtisanoutuvat.

MUNUAIS- JA MAKSALIITTO VETOAA KANNANOTOLLAAN  kaikkiin vaikutusvaltaisiin sekä päätösvaltaisiin osapuoliin, jotta irtisanoutumista ei tapahtuisi. Käy lukemassa kannanotto (lehdistötiedote) täältä.

Keinomunuaishoidossa eli dialyysissä olevat potilaat tarvitsevat kolme kertaa viikossa elintoimintojaan ylläpitävää hoitoa, jotta eivät menehtyisi. Lisäksi hoito vaatii erityiskoulutettuja ja osaavia sairaanhoitajia. Mitä tapahtuu, jos irtisanoutumiset toteutuvat? Nämä potilaat menehtyisivät ilman tätä hoitoa.

Elinsiirto on vakavasti sairaille maksapotilaillekin ainoa hoitomuoto, jota ilman he menehtyisivät. Hengenvaarallisesti sairastuneita elinsiirtopotilaita hoidetaan päivystys- ja tehohoidoilla. Myös elinsiirtotoiminta vaarantuu ja sen mukana myös elinsiirtoa odottavien henki on vaarassa.

Itsekin olen huolissani tästä Tehyläisten irtisanoutumisesta. Olemme joukko vakavaa sairautta sairastavia tai siitä toipumassa olevia ja tarvitsemme hyvää, elämää ylläpitävää hoitoa ja tarkkaa kontrollia. Tämä ei voi mennä näin...Silloin kyse ei ole enää säästöistä eikä inhimillisyydestä. Näin kirjoittaa Aamulehti aiheesta.

244178.jpg
Vakavasti sairstuneet tarvitsevat elintoimintoja ylläpitävää hoitoa tai tehohoitoa, jonka puute vaarantaa ihmishenkiä.