Tänään oli odotettu päivä. Blogiystäväni Kajuska ja Katri saapuivat Helsinkiin shoppailureissulle. Kännykkä herätti aamulla seitsemän kieppeillä ja sopimus oli tavata heidät jossain Kampissa linja-autoaseman kieppeillä. Odottelin jo ennen linja-auton saapumista terminaalissa. Pelkäsin, että he ovat mennet ohitseni tunnistamatta minua. Piti soitella Katrille, että vieläkös istutte autossa? Hetken päästä kohtasimme toisemme ja heti tunnistin Karjuskan. Katristakin oli jonkin lainen mielikuva. Heti tuntui kuin oltaisiin vanhoja tuttuja. Aamukahvittelun jälkeen suunnistimme kohti bussipysäkkiä, suuntana Novitan tehtaanmyymälä.

292285.jpg

Helsinki oli sateinen ja tuulinen, vaikka ollaankin jo joulukuun paremmalla puolella. Kampin liikekeskuksen ulkopuolella oli silti jouluista tunnelmaa luotu sinisillä ulkovaloilla.

292288.jpg
Korillinen tykötarpeita matkaan Novitalta...

292295.jpg
Tässä lankaturistit onnellisina "saaliittensa" kanssa

Toki taas hamstraus vimma iski, kun halvalla sai. Tarjouskorissa on Jengaa kilohinnalla 14,80 ja sillähän olisi saanut normaalisti vain parin kerän verran. Tässä pussukassa oli viisi kerää, jotka maksoivat alle seitsemän euroa. Lisäksi ostin kolme valkoista kerää Tango Fania. Kaksi neliraita woolia, Lilan kirjavaa Hippyä kerän ja kaksi rosaa Kid Mohairia. Päälle päätteeksi hamstarisimme ylivanhoja neuleohjelehtiä aulasta matkaamme ilmaiseksi.

292296.jpg
Olisihan Novitalla ollut vielä paljon ostettavaa, mutta lopuksi piti vain ummistaa silmänsä kaikilta ihanuuksilta, sillä edessä oli vielä muutama lankapuoti.

Langankiilto silmissä jatkoimme matkaa ja suuntasimme bussilla kohti Hakaniemeä, jossa oli ensimmäisenä kohteen Priima lankatalo Haapaniemenkentän luona. Sieltä tytöt tekivät löytöjä. Minäkin löysin sellaiset lankastopparit, joista haaveilin toisten käsityömessuilla käyneiden sivuilla.

292303.jpg
Täällä oli sellaisia harvinaisuuksia, joita oli pakko saada mukaan...

Kävelimme tuulessa ja tuiskussa kohti Hakaniemen hallia ja yläkertaan Vihreään vyyhtiin. Sieltä löysin  Superstockenin On Linie 3 lankaa, joka oli ihanan pinkin kirjavaa. Pari kerää On Linien 133 Fun lankaaj joka oli ihanan pinkin/punaista sametin pehmeän tuntuista lankaa. Nyt näytti jo rahavaranteetkin olevan lähes miinuksella, joten tähän oli hyvä lopettaa lankashoppailu. Eiköhän näillä pärjää jonkin aikaa, hmmm...

292313.jpg
Tässä koko päivän lankasaldo ja lankastopparit

292306.jpg
Lankavaraston täydennykset valmiina ja mars syömään

Niinpä matkalaisilla alkoi jo nälkä kurnia sisuskaluissa, joten syömään lähistöllä sijaitsevaan luonasruokalaan. Perunamuusilla ja lihapullilla oli hyvä jatkaa taas matkaa. Lounas maistui hyvälle, vaikka pöytänaapuriksemme sain seuraavanlaisen hepun:

292309.jpg
Lounasseuralainen....

Hetken kyllä mietin, että hyvänen aika sentään...kuinkas noin huonokuntoisen miehen ovat laittaneet lounaalle ja mitenkäs pystyy syömään kaikkine kipseineen ja rätteineen? No sehän paljastuikin somisteeksi, joten kyllä se siinä mahtui hyvin selkämme takana rentoutumaan.

Syötyämme suuntasimme matkamme kohti keskustaa. Kävelymatkan varrella piipahdimme muutamaan puotiin ja sitten Asemalle vastaan Tiulia, joka saapui tuuraamaan minua, kun oli pakko lähteä kotia kohti valmistautumaan illan pikkujoulureissua varten. Tiulin näin sitten ekaa kertaa livenä ja oli lähes sen oloinen  kuin kuvittelinkin. Harmillista, että kohtaamisemme jäi vain vartin mittaiseksi. Toivottavasti tytöillä oli antoisa ja mielenkiintoinen Helsingin reissu. Toivon myös, että voisimme ottaa uusiksi joskus ja lähteä uudestaan kohti uusia seikkailuja. Oli tosi mukava päivä ja hauskaa oli yhdessä. Kiitos matkalaisille!