Ounastelin hieman etukäteen, että todennäköisesti mennään verkkaisesti mökkimatkalla. Mäntsälän kohdalla hieman oli jonoa ja satunnaisia tumpeloita oli liikenteessä. Yksi motoristi ohitteli milloin penkan puolelta, palasi kaistalle ja puikkelehti ohituskaistan kautta ja jos ei päässyt sieltä, niin sitten penkan kautta ohi. Ihmetytti tuollainen ohitustapa ja tuumattiin, että kohta sillä särkee varmaan päätä ja pahasti, jos sattuu onnettomuus. Ei mennyt kauanakaan aikaa, kun paloautoa, poliisia ja ambulanssia meni pillit ulvoen letkan ohi.

686488.jpg

Paloauto meni ensin ja sitten seurasi muut  hälytysajoneuvot perässä.

686490.jpg

En tiedä mitä siinä oli loppujenlopuksi tapahtunut... ehkä peräänajo, kuten tyypillistä tällaisissa letkoissa, kun on kova "kiire". Kaksi autoa kuitenkin oli penkalla ja emme tietty jääneet ihmettelemään vaan jatkoimme matkaa. Hups, hetken päästä ei jonosta ollut tietoakaan. Minne kaikki autot olivat kadonneet? Lahden ohitustien kohdalla näytti aivan autiolta.

686517.jpg

En kyllä muista, että koskaan olisi ollut juhannuksena näin autiota ja hiljaista menoliikenteessä. Satunnaisia autoilijoita oli matkan varrella, mutta päästin mökille mukavasti normaalia viikonloppuruuhkaa paremmin. Vietiin kyytiläiset mökkilomalle ja itse päästiin nauttimaan ihanasta juhannusviikonlopusta, josta kerron tänään vielä myöhemmin enemmän. Ehjänä ollaan kuitenkin tultu takaisin ruuhkasuomeen.