Kesäloman pukatessa päälle, ajattelin että onkin parasta leikkauttaa hiukset ennen lomia. Varasin ajan tutulta kotikampaajalta. Eilen siis kävin Myllypurossa hiustenleikkauksessa. Olin sovitusta parikymmentä minuuttia etuajassa, joten päätin istahtaa tien varrella olevalle puistonpenkille. Mielssäni käväisi kyllä taas sekin, että kauankohan saanen siinä rauhassa istua, ennen kuin joku puistoholisti tulee seuraa kärkkymään. Samassa jo tien toiselta puolelta hoippui mies kohti penkkiä ja kyseli, että saisiko hän siinä huilahtaa. Sanoin, että sen kun istut vaan. Hän mainitsi olevansa vähän krapulassa, jonka olisin kyllä havainnut ilman mainintaakin. Tuskaili kuumaa vaatetustaan, kun oli musta nahkaliivi päällä ja tummat housut. Rupattelin hänen kanssaan siinä tovin ja hän pyyteli anteeksi, että on vähän "pierussa". Hänellä kun oli niin kuumakin, että ihan munat olivat kuulema sulaa. Vihdoin aika oli lähteä kampaajalle. Hän halusi tehdä vielä sinun kaupat siinä lähtiessään ja toivotteli hyvää jatkoa. Hieman mua kyllä huvitti. Kerran joku ystäväni sanoikin, että sinä se vasta "reppana imuri olet". Juupa, juu varsinainen reppanaimuri, kun aina joku reppana työntyy seuraani jossain istuessa. Tuo reppanaimuri nimitys tuli kai jossain koulutustilaisuudessa, kun menimme katsomaan paikallista tanssikapakkaa ja siellä ne reppanat vain hakivat tanssimaan, kun olisi toivonut jotain kunnon tanssittajaa.

112324.jpg

Tukka takana... elämä edessä. Vähän väriä päähän ja hiustenleikkaus. Latvat tummat ja päällihiuksiin vaaleita raitoja.

112325.jpg

tässä tämä sivubrofiili

Tänään minulla oli jalkahoitoaika varattuna Kirurgisesta sairaalasta. Eilen soitin Kirralle ja pyysin itselleni pissanäytettä ja tulehdusarvoja labraan, kun viikonloppuna tuntui epämääräisiä vatsakipuja. Ajattelin, että varmuuden vuoksi otettaisiin, ettei tule yllätyksiä loman aikana. Tänään sitten kiiruusti matkasin junalla kaupunkiiin ja ratikalla klinikalle. Sitten juoksujalkaa labraan. Siellä tyttö tulosti koneelta hurjan määrän labratulosteita. Kyselin, että mitäs kaikkea tuossa on kun piti olla vain kaksi näytettä. Hän sanoi, että on 20 pyyntöä. Minä sitä ihmettelemään, että eihän mulla olisi ollut yhtään ellen itse olisi soitellut osastolle. Näin vaan koneella luki ja olisi ollut jopa virtsanäytekeräyskin. Sanoin, että kyllä nuo kokeet vaikuttavat vuosikontrollin tulosteilta. Labrahoitaja soitteli osastolle, jossa hoitaja sanoi, että jos ne on määrätty niin kyllä ne kuuluu ottaa. Pyysin tulosteet mukaani ja sanoin käyväni nopeasti osastolla selvittelemässä asiaa. Osastolla hoitajaan ei osannut sanoa mitään vaan käski käymään poliklinikalla kyselemässä vastaanotosta hoitajalta. Sinne sitten kiiruusti. Siellä hoitaja katsoi koneeltaan tekstiä sairaskertomuksestani, josta ei ilmennyt mitään tietoa. Sanoi, että mene nyt otattamaan ne kun ne kerran on määrätty. No, eihän ne minun pussistani ole pois ja ne kyllä vaikuttivat vuosikontrollilabroiltani. Tosin siihen oli määrättäy lääkeainepitoisuudet sekä vuorokausivirtsan keräys. No, se ei tietenkään onnistu, koska vuorokautta ei ole enää vastaanottoon jäljellä. Huomenna aamulla siis taas aikaisemmin kaupunkiin ja otetaan paastokokeita sekä lääkeainepitoisuudet.Vähän hölmö tilanne, kun en tavannut edes viime sairaalakäynnillä hoitavaa lääkäriä päiväsaikaan, joka olisi kertonut jatkosta mitään. Hoitaja vaan ilmoitteli, että polille pitäisi tulla huomenissa.

Kahviossa käväisin limulla ja sämpylällä. Istahdin pöytään, jossa oli yksi vanhempi naisimmeinen. Juttua alkoi syntyä ja niinpä huomasin loppujen lopuksi istuneeni hänen kanssaan rupattelemassa toista tuntia. Jutun juurta löytyi yhteisistä harrastuksista eli taidemaalauksesta. Siinä sitä mietittiin maalaamista ja kuunelin hänen elämän kirjoaan. Mummo oli oikein iloinen saadessaan rupatella jonkun kanssa. Toivoteltiin toisillemme kaikkea hyvää ja kiiteltiin seurasta. Sitten kotia kohti kaupan kautta. Poika olikin taas pitkästä aikaa visiitillä. Ensimmäiset kesän punaiset mansikat ostettiin torilta tullessamme ja litran verran herneen paljoja. Kyllä ne kotimaiset marjat ovat kyllä ihan eri maata kuin ulkolaiset. Olipa herkkua. Huomenissa sitten kuullaan tärkeitä röntgenlausuntoja. Kyllä on perhosia mahassa. En voi sanoa ettei minua jännittäisi.