Vappuaattona nautiin kotioloissa simasta ja itsetehdyistä munkeista. Tosin sen ikävän "mädän" hajun haisteleminen ei kuulunut vapun nautinoollisiin puoliin. Siitäkin olen täten laittanut mielipiteeni paikalliseen ilmaisjakelulehteen.

559220.jpg

Simaa tein vanhan ohjeen mukaan muutamaa päivää ennen vappua. Keitin vain puolet ohjeessa mainitusta vesimäärästä. Lisäsin joukkoon ½ kg fariinisokeria ja ½ kg hienoa sokeria, pestyn sitruunan kuoret sekä sitruunan viipaleet. Tosin poistin ensin sen valkoisen osan välistä. Käytin tuoretta hiivaan n. 1/4 tl sekoittaen sen tilkaan simanestettä. Seuraavana päivänä pullotin siman ja lisäsin kuhunkin pulloon teelusikallisen sokeria ja muutaman sitruunan. Sima sai olla huoneen lämmössä lauantaista maanantaihin, jolloin siirsin simat jääkaappiin. Sima oli vappuaattona hyvin onnistunutta ja "terävää", kuten pikkuinen mummin mussukka sitä kommentoi, kun maistui hapokkaaalle.

Munkkejakin päätin leipoa, mutta koska maitoa piti välttää, niin kokeilin tehdä sitä soijamaidosta. Tosin olisin voinut käyttää ihan normaalisti vettäkin, mutta halusin kokeilla miten onnistuu siitä soijamaidosta valmistaa.Muuten tein ihan normaalin pullatakinan ohjeen, mutta ehkä hieman löysempänä. Paistoin munkit rypsiöljyssä valurautapadassa ja lopuksi kieputtelin ne hienolla sokerilla. Ihan maistuvia munkkeja niistä tuli.

Vappuaatto meni ihan kaksistaan kotosalla ja televisiota katsellen, ihan niin kuin mikä tahansa arki-ilta.

Vappupäivänä päätimme läheä Malmitalolle, jossa oli järjestetty tanssimusiikkia ja ilmapallojen jakoa. Istuskelimme kuuntelemassa vanhaa tanssimusiikkia ja jokunen foksikin tuli tanssittua lenkkareilla siinä sivussa.

559261.jpg
Kulttuurikeskusksemme Malmitalo

559292.jpg
Malmitalolla jaettiin lapsille ja lapsenmielisille yhteensä 500 ilmapalloa...tosin osa oli karannut kattoon, josta niitä ei saanut koukittua. Minäkin sain pari palloa pikkuisille vietäväksi.

559265.jpg

Tanssilattiallakin oli tungosta. Lähinnä pieniä piiperöisiä karkeloi äitinsä tai isänsä kanssa lattialla, mutta olipa jokunen aikuinenkin uskaultautunut mukaan. Tässä kuvassa on vain hetki, jolloin orkesteri oli tauolla. Päätimmekin lähteä siinä vaiheessa jatkamaan matkaa kotiin päin.

559269.jpg

Palasimme kotiin ja katselimme samalla kuinka kevät oli muuttanut luontoa ja kukkiakin näytti olevan jo monin paikoin kaunistamassa luontoa.

559273.jpg

Suomen Vappuna liput liehuivat talojen pihalla, juhlistamassa tätä työn ja ylioppilaiden sekä alkavan kevään juhlaa.

559279.jpg

Illalla kyläreissulta kotiin tuluamme ihmettelin suuresti, että onpa härskiä, kun nuoret tytöt ulkoiluttivat naapuristossa olevan päiväkodin pihamaalla kahta isokokoista koiraa. Koirat juoksentelivat pitkän aikaa pitkin päiväkodin pihamaata ja lasten leikkipaikkoja vapaana. Toivottavasti eivät tehneet tarpeitaan pikkulasten hiekkalaatikoihin. Päiväkodissa on pienten osasto sekä leikki-ikäisiä lapsia. Mielestäni koiratarhat ja muu ulkoiluttamisalue on kyllä jotain ihan muuta kuin lasten päiväkodin pihapiiri.Tuossa vaiheessa tytöt olivat vihdoin lähdössä pois ja kiinnittämässä talutushihnaa koiran pantaan kiinni.