Meinaa jäädä vallan nämä maaseudun ihmeet esittelemättä, kun tietokoneeni hidastelee ja ei tahdo ehtiä kaikkia ajallaan kertoa ja kuvailla. Toissa viikonloppuna oli vielä sen verran kaunista ja lämpöistä, että puutarhassamme saattoi törmätä näihin kauniisiin otuksiin.

1873836.jpg

Näitä kauniita neitoperhosia lenteli pihapiirissä ja siitä mukavaa, että ne eivät pitäneet niin kiirettä matkallaan. Sain rauhassa kuvailla kaunista neitoperhoa.

1873842.jpg

Siipien sisäpuoli ei ihan niin korealta näytä eli on aika tumman puoleinen. Upean näköinen luonnossa tämä perhonen kuitenkin on.

1873852.jpg

Sitruunaperhosiakin näkyi pihallamme, mutta niistä useammalla oli niin kova vauhti päällä, joten sain vain tämän yksilön tallennettua. Sekään ei suostunut siipien sisäpuoltaan näyttämään minulle.

1873865.jpg

Tällaisen harvinaisen näyn bongasin nurmikolta, kun kuvasin sitruunaperhosta. Se oli saatava turvaan ruohonleikkurin hyökkäykseltä. Mies oli juuri leikkaamassa pitkää ruohikkoa, kun tämä yksilö puikahti jalkojeni vierestä. Mies sen nosti pahvin päälle ja vedin toukan metsän laitaan. Seurasin hetken sen menoa ja takaisin ruohikollehan se pyrki. Tämä kaunistus on syreenikiitäjän toukka ja ei ole kyllä tällaista aikaisemmin eteeni sattunut. Korjasin toukan nimen, sillä naapuri sanoi sitä ritariperhosen toukaksi ja enpä tullut tarkistaneeksi sitä googlesta. Kiitos Jantta oikeasta tiedosta.

1873889.jpg

Tätä karvamatoa ihmettelin ajotiellä. Oli juuri ylittämässä asfalttitietä ja sattui taas kamera olemaan mukanani, joten ikuistin sen. Googlen mukaan tämä saattaisi olla ruosteperhosen toukka.

Kaikenlaisia kummajaisia ja kaunistuksia sitä luonnosta löytyykin.