Lauantaina mökkireissulla ollessamme päätimme käväistä "kirkolla" ja samalla paikaikallisilla kirpputoreilla. Työttömien kirpparilla oli huonekaluale. Välillä ihmettelen, että ne huonekalut ovat jossain aittassa tai muussa varastossa jemmassa. Tosin itse kirppisrakennuksessa on myös työttömien muuta toimintaa ja tilat ovat rajalliset. Tosin harva tajuaa edes kysyä huonekaluja, jos ei tiedä niitä varastorakennuksissa olevan. Kun näin kyseisen ilmoituksen marketin seinällä, niin ajattelin, että voitaisiin ihan huvin vuoksi käydä katsomassa jos sieltä jotain jäisi käteen. Olenhan aiemminkin sieltä halvalla löytänyt tavaraa eli esim. neljällä eurolla puisen klassikkosyöttötuolin.

Lauantaina satuimme löytämään vanhan vihreän renginkaapin tapaisin kaapin.

966435.jpg

Kaappi näytti aika vanhalta ja just sellaiselta vanhan ajan vihertävältä. Meillä mökillä on välillä puute säilytyspaikoista eli varsinkin kesäaikaan kun on monen moista elintarviketta ja porukkaakin enemmän. Tässä kaapissa on kolme mukavan kokoista hyllyäkin.

966445.jpg

....tyhjää täynnä. Näihin hyllykköihin mahtuu aika mukavasti kuivaa elintarvikepakettia. Vuosiluvusta kaapin ovessa selvisi, että kaappi on ollut olemassa jo v. 1944 (syntymäaika) ja kuolinaika samana vuonna eli kolmen kuukauden ikäisen lapsen elinaikamerkintä. Tosin kaappi on varmaan vanhempi tuota lukua. Mielelläni katselen mökille aina jotain hieman vanhan oloista, kun mökkikin on rakennettu joskus 30-luvulla. Ei sinne kovin mielellään vie mitään niin viime vuosikymmeniltä. Tosin elektroniikka on uudempaa, mutta huonekaluissa tahtoo suosia vanhaa.

966469.jpg

Kieputellaan nyt kaappia näytille, jotta näkee ettei se mitään nykyajan lastulevyä ole kuitenkaan. Kaappi oli vielä yllättävän edullinen eli maksoin siitä vain 15 euroa. Tosin emme vielä tänä viikonloppuna saaneet sitä seinälle, mutta sinne se vielä päätyy. Ennestään mökillä on kulmakaappi kuivamuonille, mutta ei sinne kovinkaan paljoa mahdu, kun alakaapissa pitää säilyttää vielä muuta tavaraa. Tässä siis tämän viikon löytö.

Tosin sain eurolla kirpparilta viisi putkiloa kohovärejä ja työttömien kirpparilta parilla eurolla vauvan kertakäyttövaippoja ison kassillisen. Aina sitä jotain löytyy.