Viikonloppu lomailut mökillä ovat olleet tänä kesänä aika harvassa, erilaisten syiden vuoksi. Nyt päästiin loman jälkeen toista kertaa mökkeilemään. Perjantaina tuntui kuitenkin kummallista kipua jo huulessa ja mietin mitä siinä mahtaisi olla. Sitten illalla isku jälleen niitä viime vuonna tutuiksi tulleita hermosärkyimpulsseja takaraivoon ja kallonpohjaan. Paha epäilyksen taas iski...onko tulossa herpes? No, niin, siinähän lauantaina huulessa sitten komeili kipeä rakkula, josta nahka oli kerääntynyt rullalle ja alta paljastui hehkuvan punainen ihovaurio jälleen kerran.
Eikö tämän leikatun huulen aiheuttama ongelma olisi ollut jo tarpeeksi? Huuli on tuntunut jo pidempään turtalta ja pahkuraiselta ja nyt siihen viereen tuli tämä rakkula. Onneksi varastostani löytyi vielä ensihätään vajaa purkillinen aciclovirustabletteja, mutta ne eivät riittäisi viikoksi....varsinkaan, jos ohjeistuksen mukaan pitäisi ottaa viisi pilleriä päivässä.

1870547.jpg

Nythän olen melkein kuin "rusohuuli"  tai ristihuuli....kuten pupujussikalla. Onneksi sentään tuo leikkaushaava on suhteellisen hyvin parantunut, vaikka siinä on pieni "pahkura" aivan huulirajassa. Tiedä mikä se sitten on, mutta ehkä sekin vielä kuroutuu umpeen.

Sunnuntaina iski sitten kumma kipu kieleeni ja mietin päiväkahvin jälkeen, että mikä ihmeen sattuu kovin suussani. Tarkemman tutkimusretken jälkeen löysin kielen perältä kohonneen, kovan pahkarun, joka muistutti finniä ja kipu oli kova, kun sitä kosketti sormella. Heti sitä kai pelästyy, että mistäs nyt on kysymys. Varsinkin kun juuri edellisenä päivänä kuulin tuttavan sairastaneen joskus kielisyöpää ja löytäneen kovan pahkuran kielestään.
Soitin tänään aamupäivällä ensin keskussairaalaan elinsiirto-ostastolle, josta kyselin särkylääkkeistä vielä hieman lisätietoa ja mitä tähän vaivaani voisin ottaa ja onko kyse mistään vakavammasta. Minun olisi ehkä pitänyt soittaa terveyskeskukseen, mutta sanoin heti, että en soita, sillä sieltä en saa kyllä mitään apua. Kysyin hoitajalta, jos lääkäri voisi kirjoittaa reseptin sähköisesti apteekkiin. Heillä oli kova kiirus osatolla ja lupasi kysellä ja ilmoittaa ja sanoi, että jos kysyn huuliongelmaani leikkaavasta sairaalasta. Sitten soitin Töölööseen ja lääkäri sattui olemaan kierrolla. Pyydettiin soittamaan hetken päästä uudelleen, jolloin hän oli lounastauolla. Lääkäri sanoi, että soitin väärälle henkilölle, sillä minun olisi pitänyt soittaa "konsultille". Soitin uudelleen osastolle ja kerroin, että oli yhdistytty "väärälle" henkilölle. Sihteeri antoi puhelun sairaanhoitajalle, joka sitten kyseli vaivastani ja sanoi, että kannattaa hoitaa se herpes ja jos pahkura ei katoa parissa viikossa, niin soittella sitten uudelleen. No, ehkä tämä on jotian flunssatyyppistä virusta jällleen, mutta kun on juuri kokenut radikaalin leikkauksen, niin sitä ei voi enää olla mistään kovin varma. Näinhän se okasolusyöpäkin sai alkunsa ei juuri herpeksestä.
Jaksoin taas mapista Kirurgisessa, että olen joutunut jo ennestään tämän asian takia vaikeaan tilanteeseen. Kerroin jälleen kerran, että viiden turhan puhelinsoiton jälkeen sain viimeksikin vasta herpekseeni hoitoa nefrologilta, jolle vaivani ei oikeasti olisi kuulunut.
Selvitin vielä särkylääkkeiden ottoa, sillä viikonlopulla tuntui, että on pakko ottaa jotain tuohon hermosärkyyn ja herpekseen, sekä pahkuraan. Sain varmistuksen, että ketorin ja muut vastaavat ibuprofeiini aiheuttaa haittaa munuaisille ja sitä ei sopisi käyttää. Taitaa olla ainoa vaihtoehto siis tuo Tramal, joka voi taas tehdä heikotusta, pääsärkyä sekä aiheuttaa riippuvuutta.

Täytyy tästä kohta lähteä asialle apteekkiin.