Kesälomallanikaan en voinut vastustaa paikallisia kirpputoreja. Parhain kesäinen kirppislöytöni oli perinteisen mallinen taittuva vauvan syöttötuoli. Mitäpä minä sellaisella tekisin? Ensinnäkin tuli mieleeni pieni mummin mussukka, joka joutuu istuskelemaan lattialla tai toisten sylissä, kun on vielä niin pienoinen, ettei osaa istua isojen ihmisten tuolilla. Syöttötuoli oli vielä kaiken kukkuraksi tosi halpa eli jouduin maksamaan siitä vaivaiset 4 euroa. Väri oli valkoinen ja hieman kosteassa halkeillut. Niinpä menin maalikauppaan ja ostin rosan väristä kaulustemaalia sekä hienoa santapaperia ja pensseleitä löytyi mökin varastosta, joten näillä eväillä maalaamaan. Tosin tuota puuhastelua tahtoi kokeilla yksi jos toinenkin. Siinä on sitten pojan ja hänen avokkinsa sekä minun kädenjälkiä ja taitaapa joku sutaisu olla itse isännänkin tekemää.

137189.jpg

Tällainen syöttötuoli oli ostettuna

137191.jpg

Tällainen syöttötuolista tuli käsittelyn jälkeen

Tosin mummin mussukka ei päässyt koeistumaan vielä siinä, joten piti ottaa nukke malliksi. Huomioi, nukkekin on saanut kokeiltavaksi mummin vähän isomman mussukan nukelle tekemän ponchon sekä huivin. Babyborn on ehkä hieman pienempi tätä mallinukkea, joten istuu ehkä paremmin sitten oikean nuken yllä nuo vaatteet.    

Jotta loma ei menisi pelkästään huvin merkeissä, niin jotain tähdellistäkin piti tehdä. Kattoremontti jäi ensi kesään kalliiden kattopeltien vuoksi. Pitänee vain paikata kattohuovalla piipun tyveen tullut lumen painama reikä. Kun ei kattoa remontoitu, niin sitten päätettiin maalata mökin hilseivät ikkunapokat. Kovaa hommaa sanoisin, kun hiottiin vanhaa maalia helteellä ikkunanpokista ja pielistä pois paarmojen hätistellessä jatkuvasti kimpussa. Muutama lasi oli vuosien saatossa halkeillut, joten niitäkin piti uusia ja vanhoja kittauksia korjailla. Mikä paha yhteensattuma oli se, että taannoin sain kiineistömme vähän käytettyjä tuplalaseja viedä mökille, kun muuten ne olisi menneet kaatopaikalle. Siinä ne olivat tukevasti laitettu saunan seinustalle odottamaan mahdollista tarvetta. Kuinkas ollakaan, että juuri edellisenä päivänä kun olimme ajatelleet ikkunaremontin aloittamista, niin aamulla havaitsimme tuulen puuskan hajoittaneen kymmenkunta isoa lasilevyä. Korjasimme maasta ison kasan lasinsirpaleita ja eihän sitä auttanut muu kuin mennä lasiliikkeeseen ostamaan puuttuvat lasit ikkunoihin. Harmillista... onneksi ei ollut isosta erästä kyse, kun mökin ikkunat ovat sellaista vanhan  ajan 30x risat kokoa.

137218.jpg

maalari maalas taloa...toivon mukaan maali pysyy ikkunoissa jälleen joitain vuosia

Aina sitä mökillä on joku projekti meneillään. Ensi kesänä kai sitten tehdään kattoa ja tekemistä riittäisi enemmän kuin aikaa olisi ja rahaa. Taitaapi olla sellainen ikuisuus projekti. Olihan se sitten mukavaa katsella kättensä töitä. Vielä on sisäikkunat kyllä maalaamatta, mutta vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä :)