Näin omena-aikaan tulee tehtyä erilaisia omenaherkkuja. Viime viikonlopulla teki mieli kokeilla tällaista piirasohjetta.  Kuvauksen kanssa kävi kyllä hieman vanhanaikaisesti, kun ahneuksissa tuli jo lohkottua herkkua parempiin suihin ja sitten vasta tuli mieleeni tuo kuvaaminen. Tässä kuitenkin vielä pelastettu osuus piirakasta.

1974136.jpg
Uunivuoan koko: 23x23 cm

OMENA-TOSCAPIIRAS

Taikina:
100g voimariinia tai margariinia
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
300g omenoita pilkottuna
2 rkl sokeria
 2 tl jauhettua kanelia

Toscaseos:
50g voita tai margariinia
0. 75 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kermaa
100g mantelilastuja

1. Mittaa huoneenlämpöiset taikina-ainekset sekoituskulhoon. Vatkaa 5 minuuttia. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja levitä pilkotut omenat päälle. Ripottele sokeria ja kanelia pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia
2. Mittaa toscaseos aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Levitä kuuma seos kakun päälle ja jatka paistamista n. 10 minuuttia, kunnes toscaseos on saanut kauniin ruskean värin.

1974304.jpg

Oli muuten oikein hyvän makuinen piiras ja tuo toscapäällinen teki siihen herkullisen lisän makuun. Suosittelen!