Vuosi on vaihtunut pakkasään ja lumikinosten merkeissä. Uudenvuodenaatto meni rauhallisissa merkeissä kotipiirissä sekä piipahdimme illalla tyttären luona huikopalalla sekä katselemassa heidän lähiön ilotulitusta. Vielä ehdimme ihailemaan oman pihapiirimmekin juhlahumua.

Uudenvuoden aattona 2009

UUDENVUODEN PÄIVÄNÄ 2010:

Uudenvuodenpäivänä heräsin vasta aika myöhään aamulla ja päivällä oli pakko lähteä "kameraa ulkoiluttamaan" kauniiseen, kirpeään talvisäähän. Ulkona oli pakkasta 13 astetta ja oli pukeuduttava lämpimästi, jotta tarkenisi. Teimme lähiön "korttelikierroksen" ja tässä vuoden ensimmäisen päivän kuvasatoa:

Talvinen pihamaamme ja vielä näkyy ruusunmarjoja kaunistavan köynnösruusupensasta.

Kaupunkilähiössämme korttelikierros näyttää tältä....

Lähistöllä virtaa Långinoja.

Vantaanjoen vesistöön kuuluva Longinoja on pituudeltaan 6,5 km ja sen valuma-alueen pinta-ala on 9 km2. Uoma on perattu ja suoristettu sotien jälkeen alueen maankuivatuksen tehostamiseksi. Longinojan alkuperäinen taimenkanta on hävinnyt, mutta Virtavesien hoitoyhdistyksen istutuksilla taimen on saatu palaamaan uomaan. Longinoja on muodostumassa yhdeksi Vantaanjoen merkittävämmäksi taimenen kutualueeksi ja on Helsingin kaupungin päätöksellä kokonaisuudessaan kalastuskiellossa.

Tämä samainen oja on virrannut jo lapsuuskotini asuinalueen tienoilla ja nyt virtaa tämän nykyisen kotimme peltojen välistä.

Toivoisin niin näkeväni omasta ikkunastani iltaauringon laskun, mutta pitää kävellä pellon pientareelle ihailemaan kauempaa punaista taivaanrantaa. Onneksi meillä kuitenkin on näin talvisen kauniit lumimaisemat ihailtavanamme.

60-luvulla tästä kulki julkisen liikenteen tie Pihlajamäkeen ja Pukinmäkeen. Silloinhan ei vielä ollut Kehä-I olemassakaan. Nyt tästä kulkee leveä kävelytie, jossa näin talvisaikaan voi vaikkapa hiihdellä ja jatkaa siitä peltoja pitkin.

Kaupungin palstoilla oli hiljaista ja niin kaunista.

Ei näy penkillä istujia ...vain jänön ja kulkjan jäljet hangessa.

Pellon kupeessa...Vanhan kartanon maisemissa. On kuin asuisia maalla.

Kartanon maisemiin...

Täältähän voisi lähteä vaikkapa rekiretkelle, jos vain hevosen omistaisi.

Ilta jo hämärtyy ja kello on noin klo 15 maissa. Nopeasti se päivä kääntyy iltaan näin talviaikaan.

Enkeli yllätti minut Uuden Vuoden aattona.  Lumi oli tehnyt enkelin ikkunamme alle tai taisi niitä olla jopa kaksikin.

 

♥ Kuvauksellista Uutta Vuotta kaikille. ♥