Perjantaista asti olen yrittänyt muuttaa päällekkäisiä tutkimusaikojani Kirralla ja Meilahdessa. Soitin perjantaina useamman puhelun asiasta. Ensin soitin tutkimusosastolle, mutta siellä ei ollut kyseisiä hoitajia töissä, joten kehoitettiin soittamaan maanantaina uudelleen. Eihän siinä muuta, mutta kun ensi perjantaiksi oli varattu myös gastropolin aika ja sinne polille oli sottoaika aamuisin kello 8-9 ja muuna aikana ei vastata potilaiden puheluihin ja aina ei silloinkaan. Munuaispolilla taas on soittoaika klo 9-10. Vaikea siten selvitellä asioita, kun pitää miettiä ketä vastaa mihinkin kellon aikaan ja minä päivänä puhelimeen. Piti siis saada jotain selkoa asiasta, että tiedän etten turhaan mene laboratoriokokeisiin tänään. Koska asia ei selvinnyt silloin viiden puhelun jälkeen ja Meilahdessa ei ollut tarjota uutta aikaa, niin piti mennä tänään sitten sovitusti laboratorioon ja sitten vasta selvittää saanko tähystyksiin uutta aikaa. Aamulla kyllä yritin jälleen soitella sinne polille, mutta taas soitin pahaan aikaan ja käskettiin soittamaan uudelleen puolen päivän jälkeen. Laboratorisosta palatessani soitinkin sitten sinne ja taas taisi olla väärä hetki, kun hoitaja ei olisi ehtinyt koneelle. Kuitenkin sitten tarkasti aikoja. Ihmetteli, että miksi en vaihda Meilahden aikaa. Sanoin, että minulle ei ole siellä antaa uutta aikaan eli olisi mennyt tosi pitkälle. Hoitaja tarjosi aikaa silloin kun ollaan hääreissulla Posiolla. Sanoin, ettei käy sillä olemme silloin kummipojan häissä. Lisäksi vielä....kukapa ryhtyyisi häissä dietille ja juomaan matkan aikana tyhjennyslääkettä. Eihän se sitten olisi millään käynyt. Tarjosi uutta aikaa 18.6 ja sanoi, että jos kysyvät miksi menee niin pitkälle, niin syy olisi minun, koska minulle ei käy heidän antamansa aika. Eihän se siitä kiinni ole vaan, koska ajat ovat päällekäisiä Meilahden klinikalle ja näihin tutkimuksiin toisessa sairaalassa. Hoitaja vakuutteli, että ehdin sinne polille heiltä vielä samana päivänä. Vähän kyllä minua kauhistuttaa, kun tuollainen paksunsuolentähystys ei ole meikäläisellä aivan sama juttu, kuin ns. operoimattomalla ihmisellä. Vatsassani taitaa olla lukemattomasti kiinnikkeitä monien leikkausten jälkeen ja ongelmia voi tulla eteen tutkimusvaiheessa ja tarvetta jopa rauhoittavaan lääkitykseen.
Pitänee siis ottaa riski, että jaksan ja pääsen tutkimuksista sinne polille, ilmavatsani kanssa.Lupasivat kuitenkin taksilapun, jos tilanne vaatii. Tosin tokkopa siitäkään mitään hyötyä paljon ole, kun on niissäkin se omavastuu per suunta. Mainitsin, että velottavat minulta varmaan sen sakkomaksun 25 euroa, jos en ehdikään sinne tai jaksa mennä. Hoitaja vakuutteli, että eivät veloita, kun ilmoittavat esteen sattuessa, jos en pääsisi sinne. On se niin vaikeaa yrittää muuttaa näitä aikoja. Lisäksi kun ajattelin, että nykyaikaan on tietokoneelta nähtävissä eri hoitopaikkoja koskevat tiedotkin. Luulisi, että olisivat nähneet koneelta, että olen menossa myös gastrolle. Sanoivat, että eivät katsele potilaan muita mahdollisia tutkimuksia, vaan varaavat ajan heidän omasta varauskirjastaan ja joskus sitten voi tulla näitä päällekäisyyksiä. Syy on tietenkin sitten minun, kun en halua järjestää asioita niin, että voisin olla kolmessa paikassa samana päivänä.Tästä viikosta siis ei puutu sitä säpinää.

Aina sattuu ja tapahtuu....Tänään kun tulin Meikun labrasta, niin rinteessä vastaani tuli miespotilas sairaalan kampeissa tupakilta. Kohdallani mies horjahti jalkakäytäväkiveyksen kohdalla ja lensi selälleen maahan. Säikähdin ja kyselemään, että kuinka kävi ja loukkasiko mies itseään. Vakuutteli, ettei käynyt kuinkaan, vaan ylös ei itse pääsisi. Lupasin auttaa, jos vaan onnistun. Sanoin, että jos en pysty auttamaan, niin sitten haen apua. Onneksi pari miestä kulki ohitesemme ja pyysin apua heiltä. Nostimme miehen pystyyn ja keräsimme hänen piippuvehkeensä maasta. Katsoin, että hän jaksaa jatkaa matkaa ja kehoitin menemään hyvin varovasti takaisin. Jatkoin kotimatkaani poikittaislinjan bussilla Pasilan asemalle. Sinne päästyäni kuski kuulutti, että kakki matkustajat ulos, sillä bussi palaa. En nähnyt savua, mutta kai hän tiesi sitten autossa olevan vikaa, kun soitti välittömästi asiasta eteenpäin. En jäänyt paikanpäälle ihmettelemään vaan kiirehdin kotiin.

Pian pitäisi lähteä uudelleen kaupunkiin, sillä kevään viimeinen askartelukerho aloittaa tänään ystäväni Mallan opastuksella vesihuovutuksen saloihin.