Jatkoa edellisestä:....

Solmusekoilut sen kun jatkuvat. Aloitin toissa iltana siis muutan kuvan kera kirjoittamaan tuosta Salomonin solmuhihattimen teosta. Tosin aika loppui kesken...tuli aika siirtyä silloin nukkumatin maille. Tosin meikäläisen nukkumaan menoaika venyy yleensä lehdenjakajan kolisteluun asti.

Innostuin sitten eilen koukkuamaan tuon "ei kenellekään" tarkoitetun hihattimeni loppuun. Piti vaan testata Tiitsan tekemän ohjeen mukaan, että onko lopputulos yhtään erilainen.

880097.jpg

Koukkusin siis Salomonin solmuja pitkän huivin verran eli ranteesta toiseen ranteeseen pituudelle. Tein vielä sivuttain yhden lisäkerroksen leveydeksi ja sitten aloitin koukkuamaan hihasaumaa kiinni...vuorotelle kummankin laidan puolelta eli niillä samanlaisilla solmuilla eli yksi lenkki ja kiinnitys vastakkaisen puolen kulmaosaan.

880098.jpg

...elikä näin se sitten käytännössä kävi.

Lopputulos ei ollut juurikaan erilainen, kuin omassa aikaisemmassanikaan,  sillä selkäosa oli edelleen lyhyempi kuin Tiitsan tekelessä.

880096.jpg

Minun työssäni taitaa olla siinä se ongelman ydin, että nämä solmuni ovat näissä hihattimissa liian isokokoiset. Opettelin tänään vielä illalla uutta työtä ja siinä onnistuin koukkuamaan soman pieniä lenkkejä. Tulee automaattisesti vedettyä näitä isoja lenkkejä, kun yrittää aktiivisesti saada työtään valmiiksi. Nyt täytyy muuttaa hieman tyyliään.

880099.jpg

Nyt en laittanut tässä hihattimessa hihan suihin mitään pylväitä, vaan solmulenkeillä somistin vielä tuon hihan suun laidan.

880104.jpg

Tällainen siis tällä kertaa. Täytyi vain kokeilla siis eri järjestyksessä tuon hihojen yhdistäminen eli siten, että ei tarvitse aloittaa hihoja erikseen vaan voi virkata selkosaan vielä yhden ylimääräisen tukikerroksen, jonka avulla siirtyi toisen hihan yhdyssaumaan. Sama lopputulos siis suunnilleen.

Toki siis kävin niin kuin aavistinkin sen MarLin hihattimen kanssa eli kun stategistiset mitat puuttuivat, niin piti käyttää tätä "maaliasjärkeä", mutta se ei tällä kertaa riittänytkään arvioimaan oikeita mittoja, joten nyt sitten vaa koukkuamaan hieman isompaa hihatinta. Mitä tästä opimmekaan....älä nuolaise ennen kuin tipahtaa eli uusiksi meni. No, mitä tässä on positiivista, niin tuon hihattimen tekee kyllä aika nopeasti ja nyt vaan koukkuamaan puolta pienempiä lenkkejä. Toivottavasti nyt onnistuu paremmin.

Oppia ikä kaikki :)