Aamusella heräsin harvinaisen aikaisin, sillä herätyskello eli oma kännykkäni (en siis kuule normaalia herätyskelloa) herätti puoli seitsemän aikaan. Minulla oli aika Reumapolin labrakokeisiin. Olin viikolla soittanut Kirran labraan ja tarkistanut minne minun pitikään mennä kokeisiin. Nykyään siis täällä Hus-piirissä on tapana, että potilas (lue asiakas) voi itse päättää minne menee kokeisiin. Kirrallehan ne labrat oli määrätty, mutta ajattelin pääseväni vähemmällä, jos muutan ne Malmin sairaalan labraan. Siis heräsin reippaana ja pissanäyte purkkiin ja matkaan. Olin ensimmäisten joukossa labran vastaanotossa ja heti perääni sisään tungeksi armoton jono. Ehkä joukossa oli ns. ajanvarausasiakkaita, joten en päässyt vastaanotolle siinä järjestyksessä missä sinne olin mennyt. Jännitin kovin, että ehdinkös mennä viereiseeen terveyskeskukseen klo 8:10 sovitusti otattamaan influenssarokotetta, jonka saisin perustautini vuoksi ilmaiseksi. Pääsin verikokeisiin hieman yli kahdeksan. Vastaanottovirkailija ihmetteli tullessani luukulla, että mitenkä täällä voi olla niin mahdottomasti verikokeita ja vielä ensi vuodenkin puolelle. Sanoin, että siellä on monen polin pyynnöt. Siellä siis oli helmikuulle 12 v. maksakontrollinäytteet, jossa on ns. iso maksapaketti. Sitten oli määrätty nämä tämän päivän Reumapolin kokeet. Marraskuussa on vielä gastropolin määräämät kokeet eli onhan niitä. Toivottavasti osasi tulostaa oikeat näytteet, ettei sitten ensikerralla tule ongelmia kun labrassa ei olisikaan pyyntöjä. Näinkin on käynyt.
Juoksin sen minkä pystyn juoksemaan terveysasemalle. Siellä onnekseni oli tuleva asiakas hieman myöhässä, joten ehdin sopivasti piikille. Rokote siis on otettu ja näin ollen voin taas turvallisemmin mielin odotella talven influenssaepidemiaa. Ei sitä kyllä koskaan ole minulle tullut, mitä pikkulikkana oli joku Hongkongilainen. Näiden siirtoleikkauksien jälkeen voi saada pahempia infektioita, kun nämä hyljinnänestoon käytettävät lääkkeet tekevät immuniteettivajausta eli vähän niinkuin syöpäpotilaillakin taudit tarttuvat herkemmin kun vastustuskyky on heikentynyt.
Tytär oli laittanut tekstiviestin, jotta tulisin avuksi optikkokäynnille vauvelia vahtimaan. Sopivasti kun olin kauppakeskuksen lähettyvillä niin mikäpäs siinä. Kiertelimme kaupoissa, hamstrasin lankaa ja kävin vielä kirppiksellä mutta tällä kertaa tulin tyhjin käsin sieltä.

246755.jpg
Novitan löytöjä

Kotiin tullessani päätin käydä koneella kommentoimassa, mutta hetken päästä tuli niin syvä väsymys, että päätin hetkeksi mennä sohvalle köllöttämään. Heräsin kahden tunnin päästä ja olin niin puulla päähän lyöty. Minunhan piti lähteä kaupungista hakemaan untuvatakkiani pesulasta, jotta saisin sen Kuhmoisten reissulle mukaan, sillä siellä taitaa olla jo talvi meneillään. Puolitokkurassa ulkovaatteet päälle ja summassa kävelemään linjuripysäkille. Tulihan se bussikin sieltä varsin pian. Kaupungissa käväisin lähettyvillä olevassa halpakaupassa hakemassa pari kerää Jussi-lankaa ja kahdet sukat. Tien toiselle puolelle pesulaan takin hakuun.

246756.jpg
Putipuhas untuvatakkini

Nuukana ihmisenä vertailin taas hintoja. Sol tarjosi untuvatakin pesua n. 25 eurolla ja kaupungissa kuntosalin lähellä pieni pesula tarjosi sitä 16 eurolla. Takki kun on rosan värinen Club-A:n takki ja likaantuu perin helposti, niin en viitsisi maksaa noin 50 euroa talvessa pesuista, kun sen joutuu melkein kahdesti pesettämään. Itse tuota on kai hankala pestä, sillä sen kuivaus vaatisi noin nelisen tuntia ja mitenkä sen kuivaisi kun talopesulassa voi vain varata pesuineen ja kuivauksineen yhteensä kaksi tuntia aikaa. Toinen asia missä tänään säästin oli kuulolaitteen patterit. Aiemmin ostin niitä Korvaklinikalta ja siellä kuusi paristoa maksaa 10 euroa. Instrulla veloittavat 13 euroa. Prisman hyllystä katselin varmuudeksi, jospa sieltä löytyisi ja niinhän löysin kuusi paristoa hieman yli 8 eurolla. Joten vertailu kannattaa. Pitänee vielä verrata mitkä paristot kestävät kauemmin. Korvaklinikan patterit kestävät n. 2 vkoa. ja Instrun 2 vko+2pvää. Nämä Prisman pitää vielä testata.
Kaupungista palasin niin pian kuin pääsin. Harmistuin kun oli kiire kauppaan ja bussi matasi normaalisti tulevaa matkaa tunnin. Ehdin onneksi kauppaan, jossa mies olikin jo valmiina odottamassa. Päätettiin ostaa miehelle lenkkarit ja verkkarit kuntoutusta varten, sillä ne olivat jääneet mökille, kun pakattiin tavaramme viime viikolla mökkiä laitettaessa talviteloille.
Siis taas jäi siivoamiset siivoamatta. Konnellakin menee iltaisin oma aikansa. Eihän niitä kommentteja malta olla laittamatta blogiystäville. Tämä postauskin jäi yömyöhään ja aamusella ajateltiin mennä Prisman parkkiksen kirpparille käymään.
Nyt taitaa olla lähtö untenmaille.