...kun on vierelläin vielä hän. Turhat tuttavat luotain ois, hävinneet jo pois.

SIITÄ TUNNEN MÄ YSTÄVÄN...

Vuosien saatossa sen on huomannut, että todelliset ystävät ovat edelleen rinnalla ja turhat tuttavat ovat jääneet pois tuon sairauteni aikana.
Tänään tuli postin mukana taas muutama ystävänpäiväkortti ja sähköisiä viestejäkin on tullut netin välityksellä.

392637.jpg

Ihanat ystäväni ovat muistaneet minua kauniilla korteilla ystävänpäivänä. Järjestön kautta tutuksi tulleelta ystävältäni Eijalta saapui ihana Positiivareiden runovihkonen "Ystävyyden sävelin". Muutkin kortit ovat veratisystäviltä eli samaa kokeneilta...tutuksi tulleilta. Lisäksi oppikoulukaverini Eija-Liisakin laittoi kortin. Emme ole nähneet toisiamme yli 30 vuoteen, mutta muutaman kerran vuodessa posti kulkee. Näin aikuisiässä muistuu mieleen vanhat koulukaverit ja kaipaa yhteyksien pitoa. Osan olenkin onnistunut tavoittamaan vuosien jälkeen, mutkien kautta ja yhteys on säilynyt jollain tasolla. Olisi kai aika pian taas järjestää luokkatapaaminenkin.

Tässä  yksi  ote Positiivareiden vihkosesta "Ystävyyden sävelin":

Keskity voimaavroihisi mieluummin kuin rajoituksiisi,.
Päätä, että otat selville totuuden itsestäsi.
Erota toisistaan se, kuka olet ja mitä teet.

Keksi tehtävä, josta pidät ja jossa olet hyvä,
tee sitä sitten yhä uudestaan ja uudestaan.

Puhu itsellesi myönteiseen sävyyn sen sijaan,
että arvostelisit itseäsi.

Ole tiiviisti yhteydessä ystäviisi, me haluamme olla tukenasi silloinkin
kun mäki on jyrkkä tai tie kalteva

392638.jpg

KIRPPISTÄ JA HINTAVERTAILUA

Kaksi kirjalöytöä löytyi tänään kirppikseltä, kun piipahdin siellä kyytiä odotellessani. "Äiti neuloo ja virkkaa"-kirjan sain parilla eurolla ja jäätelökirjasen 20 cnt:llä. Vanhat käsityökirjat ovat kivoja löytöjä. Eilen illalla loppui kuulokojeen patterikin aivan yllättäen. Yhtään kappaletta ei  sattunut olemaan varastossa. Aamusella soittelin naapurilähiön Apteekkiin kysyäkseni, että onko heillä pattereita kuulokojeeseen ja mihin hintaa. Hinnat vaihtelivat 8 euroa, 13 euroa ja 19 euroa paketti. O-ho...onpas aika hintahaitari. Yliopistollinen apteekki myy näköjään kaikista huokeammalla pattereita. Samat patterit kuin kyselemässäni Apteekissa maksoivat 8 euroa, maksavat Korvaklinikalla kuulonhuoltokeskuksessa 10 euroa ja Yliopistollisessa apteekissa hinta on vain 6,90 euroa eli paketissa on 6 patteria ja samaa merkkiä. Onpas kova hintahaarukka moisilla. Olin sitten puoli päivää ilman ja kotiintulomatkalla kävin hakemassa ne edullisemmat patterit mukaani.