Sunnuntaina tuli kuluneeksi 30-vuotta, kun meidän torstai-lapsemme syntyi. Siitä tuli poika ja paljon mahtuu tuohon raskauteen ja lopulta onnelliseen syntymään. Sairastin raskausaikani raskaushepatoosia, joka johti moniviikkoiseen tarkkailuun vuodeosastolla Lisäksi oli vaikea raskausmyrkytys. Onneksi kaikki siis meni hyvin, vaikka käynnistetty synnytys tuotti myös hieman pelkoa, kun sydänäänet katosivat ja verinäytteitä ja tutkimuksia piti tehdä kesken synnytksen sikiön päästä. Hänellä oli happivajausta, mutta 9 pisteen pienokainen viimein syntyi, vaikka joutuin ensipäivinään valohoitoon keltaisuuden vuoksi.

Mieleeni muistui, kuinka emme meinanneet synnytksen jälkeen päästä kotiin, sillä minun maksa-arvoni olivat koholla ja sanoivat, että pääsen vasta sitten, kun ne ovat normaalit. Loppujenlopuksi sitä olisi kyllä saanut odottaa, sillä 12 vuoden päästä tuosta syntymästä, minulle tehtiin ensimmäinen maksansiirto ja vasta sen jälkeen ajan myötä tasoittuivat nuo maksa-arvot.

Lahjaksi sain lapen, vaikka tämä lahja johti ajan päästä uuteen lahjaan eli elinsiirtooni. Oliko se itse aiheutettu maksasairaus? Tavallaan, kun halusin lapseni.  Niinhän sitä monesti sanotaan, että maksasairaudet ovat itse aiheutettuja. Raskaus voi olla monelle äidille niin suuri hormonaalinen kokemus, että se johtaa jopa sairastumiseen.  En ole kertaakaan katunut, että tul tehtyä kaksi ihanaa lasta.

Nyt juhlimme tuon kuopuksen synttäreitä. Tuli taas aivan viimetippaan tehtyä tuo onnittelukortti. Joku aikavaras oli taas viikolla vienyt aikani siten, että en ehtinyt yhtään aikaisemmin sitä tekemään. Siis se oli taas jälleen "pikaistuksissani" tehty kortti.

1243201977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oli vaan napattava kiireissään kaapista niitä materiaaleja, joita sattui löytämään. Koskakohan sitä ihan ajan kanssa saisi tehtyä näitä kortteja varastoon, kun kuitenkin tietää ystävien ja sukulaisten päivät.

1243201993_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ostamamme lahja lapsellemme. Sopivasti varastosta löytyi lahjapaperiakin, jossa oli 30-rajoitusmerkin kuva. :) Lahjaksi hankimme Olymbuksen digikameran, jolla voi veden allakin ottaa valokuvia, pikkuisesta perheen vesipedosta.

Ihan mukava päivä tänään, vaikka kirpparit jäivät väliin.