1233356036_Yykaako nee.jpg

Viikon haastenumero on KAKSIKYMMENTÄYHDEKSÄN (29)!

1240615954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

29 Löytyy vielä...

Elintärkeitä lääkkeitäni, joita viimeisä viedään laatikosta. Täytynee tarkistaa, että onko lääkelaatikossani lisää näitä lääkkeitä, jotta riittäisi seuraavaan kontrollikertaan asti. Nyt on sen verran kinkkinen tilanne, että uuden lakiehdotuksen myötä on sääntöjä muutettu niin, että asiakkaan tulee ottaa halvin vastaava lääke, jota apteekista löytyy, ellei lääkäri ole kieltänyt lääkevaihtoa. Nämä lääkkeet ovat kuuluneet ns. erityiskorvattaviin lääkkeisiin ja niiden imeytyminen elimistössä on tarkoin mitattava laboratoriotutkimuksissa. Elimistössä pitää olla tietty määrä tätä hyljinnänestolääkitystä, jotta elimistö ei hylkisi tätä siirrettyä elintä. Lisäksi on runsaasti muitakin lääkkeitä ja joidenkin lääkkeiden yhteisvaikutus voi olla haitallista tämän lääkkeen kanssa. Vähän varauksella suhtaudun lääkevaihtoon, tämän lääkkeen suhteen, sillä eri sidosaineetkin voivat vaikuttaa lääkeaineen pitoisuuksiin veressä. Nyt minulla ei ole uutta reseptiä, jolla lääkäri olisi kieltänyt lääkevaihdon ja saa nähdä miten suhtautuvat toukokuussa kontrollikäynnillä asiaan. Jotkut sanovat, että lääke on "samaa" rinnakkaisvalmisteissa. Kuitenkin olen kuullut, että ne pakataan ulkomailla ja siten foliopakkauskin voi olla rikki jo ostettaessa, sillä ne on pakattu hyvin halvalla ja alkeellisella tavalla. Silloinhan lääke on käyttökelvoton, jos se pakkaus on hajonnut. Ainakin meidän elinsiirron saaneiden ei tule käyttää sellaista hyljinnänestolääkettä, jossa pakkaus on avoin jo etukäteen. Tuntuu kyllä vähän siltä, että nyt säästetään osin joissain pienissä määrissä. Tarkastin YO:n lääkelaskurista ja tämän ja halvimman lääkkeen eroa on vain jokunen euro, joten kannattaako sen vuoksi riskeerata jonkun terveydellä.

Huomenna jo jännittää, että miten käy verenpainelääkkeitteni kanssa, jotka firma on korvannut. Nyt jos täytyy vaihtaa halvempaan tuotteeseen, niin tämä eläkeläisetuni menee minulta pois ja joutuisin itse korvaamaan lääkkeen hinnan. Katsotaan miten käy.

Huom!

Olen lomalla viikon, joten ikävää jos en voi kommentoida kuvahaasteisiinne, mutta teen sen vaikka jälkikäteen palattuani. Palaan vasta vapun jälkeen takaisin maisemiin. Hyvää vappua kaikille ja mukavia kuvaushetkiä!