Olin ollut pari yötä melko huonolla yöunella. Perjantainahan lähdimme koulutusmatkalle aikaisin aamulla ja ennen kuin edes pääsin vuoteeseen, niin kello oli jo luvattoman paljon. Aikaa nukkumiseen ei jäänyt montaakaan tuntia ja tietenkään en sitten saanut unen päästä kiinni, vaan pyöriskelin petissäni ja luulen nukkuneeni vain noin puolitoista tuntia, kun kello (siis kännykkä) herätti minut kello viisi aamulla. Onneksi sain kyydin kaupunkiin ja bussi lähti stadista kello seitsemän aikaan matkaan. Kurssikeskuksessa juttua riitti taas pitkälle yöhön ja aamusella oli aikainen herätys, joten sittenkin jäi vielä univelkaa. Kotosalla sitten unen päästä saamisessa ei ollut vaikeuksia, kun olin kai jo niin loppupoikki. Sunnuntaiaamusella herätessäni kuvittelin kellon olevan noin 11, mutta katsoessani kelloa se osoittikin olevan 12:15. Kauhuissani hyppäsin ylös ja motkotin miehelleni, että ei voinut herättää minua, sillä ajatus oli pitkästä aikaa lähteä kirpparille ja tällainen aika ei todellakaan ole viikonloppuna mikään kirpparille lähtöaika. Monet myyjät alkavat jo siinä vaiheessa kerätä pikkuhiljaa tavaroitaan pois. Salamavauhtia laittauduin lähtökuntoon ja olimme puolen tunnin päästä jo marketin parkkihallissa, jossa oli moinia myyjiä.
Pari itsepalvelukirppistäkin tuli käytyä läpi vielä samalla reissulla, sillä aikaa oli klo 15 asti. Vielä pyrähdimme työttömien kirppikselle päivän päätteeksi ja sitten kotiin. Onneksi ehdimme kiertää muutaman kirppiksen, aamu-unistani huolimatta.

928738.jpg

Kirppikseltä löytyi houkuttavia leivontareseptejä sisältävä leivontakirja, jossa on Kotilieden parhaimmat leivonnaiset. Viikonlopun koulutukseen liittyen ja yleensäkin selviytymiseen elämän vaikeissa kriiseissä, löytyi luettavaa eli Tarja Tallqvistin kirja, jossa on 10 tarinaa ihmisen kipeimmistä kokemuksista. Lisäksi löysin kirjan "Positiivinen nainen", jonka on kirjoittanut Gael Lindenfield. Kirja on opas myönteiseen ajatteluun.
Lisäksi sain eurolla kolme Suuri Käsityölehteä. Eiköhän niistä aina jotain löydy, vaikka eivät olekaan ihan tältä vuodelta.

928739.jpg

Ikinähän ei ole liikaa lankaa, joten valkoisen mohairlankakerän sain eurolla ja vaalean keltaisen kerän 50 centillä ja pakkohan nekin oli ostaa pois kuljeksimasta kirpparilta, kun kerran halvalla sai. :)

928742.jpg

Ihan uuden näköisen rosan kassin, pienen pussukan kanssa löysin myös eurolla.

928743.jpg

Tänään sitten sokerina kaiken pohjalle löysin Saiturin Pörssistä eli taajaman halpiskaupasta pinkit juhlakengät ja hintakin oli passeli eli 4:95...tosi edulliset. Miehellekin ostin mustat kengät, mutta pitänee mennä katsomaan, jos niitä voi vaihtaa hieman pienempiin tai sitten saada rahat takaisin. Ihan sattumalta siis sain "oman väriset" kengät. :)

Toki viikonlopun kirppikseltä löytyi muutakin, kuten muutama pusero "halvalla" ja lasten vaatteita lapsenlapsille. Yksi pieni vauvanukke, 70-luvulta nukkekotiin ja jokunen koru helmikoruiluun eli purkuun. Makkariin löysin valko-vaalenpunaisen pikkumaton eli samanlaisen pitkän maton seuraksi, jonka olin joskus vuosia sitten kirppikseltä ostanut.