Lähes koko päivä meni tänän vertaistuen merkeissä. Ensin olin liittomme Vertaistuen teemavuotta 2009 sunnittelemassa. Sitten oli vielä muutaman tunnin  työryhmän kokous päälle.
Onneksi sain kyydin kotiin ja ajatus olikin lähteä katselemaan vielä ennen kauppojen sulkeutumista, tarjouksessa olevia pihakalusteita. Suuntasimme Itikseen, jossa on monia alan liikkeitä, saman katon alla. Suomi-Soffasta luulimme bongaavamme hyvällä alennuksella olevan kalusteryhmän ja hintakaan ei olisi ollut enää kuin alle kaksisataa euroa. Ryhmä olisi sisältänyt petsatun pöydän ja neljä tuolia sekä lisäksi kaksi käsituellista tuolia. Kolme viikkoa olisi ollut tilausaikaa, mutta onneksi myyjä selvitti ennen päätöstä, että tuoleissa olisi 60 kg painorajoitus. Hups....eihän meistä kumpikaan olisi saanut istua tuoleilla, saati sitten muu suku sekä naapurit. Olisi ollut kestäviä vain lapsenlapsille. Olisikohan kaikki myyjät edes vaivautuneet selvittämään tuota painorajoitusta. Samankaltaisia ryhmiä näyttää olevan myynnissä halpaan hintaan, ympäri maata. Olkaa siis tarkkaavaisia, kun suunnittelette kesäkalusteiden ostoa. Ei olisi mukava yllätys, jos ensimmäisellä istuinkerralla jalat tuolista pettäisivät ja sitten liikkeessä sanoisivat, että eivät ne kestäkään kuin kevytpainoisia.
Käväisimme vielä muissakin liikkeissä ja päädyimme K-rautaan, josta valitsimme jykevämmän pöydän, neljällä kunnon penkillä. Toisn hinta oli 389 euroa, mutta eipä tuolit hetkuneet. Se oli viimeinen kalusteryhmä, joka siinä liikkeessä oli. Tosin emme ottaneet sitä Itiksestä, mutta käväisimme vielä Vantaalla K-raudassa, josta varasimme sen. Täällä on samanlainen Varax Julia kalustesarja ja ei ole ihan hepposen näköinen.

1565851.jpg

Tänne saunan terassille, jonka viime kesänä teimme, meinaamme nämä uudet puutarhakalusteet laittaa. Olen perin juurin kyllästynyt muovisiin puutarhatuoleihin mökillä, kun ne likaantuvat niin ällön näköisiksi ja eikä se harmaa pinttymä niistä millään puhdistusaineella enää lähde. Tyyliin olisi kyllä sopinut paremmin valkoiset kalusteet, mutta maalipintakin likaantuu puiden tiputtaessa töhniään kalusteiden päälle sekä vesisateessa maali kupruaa helposti pois. Tämän taas totesimme, kun tutkailimme viimeksi terassin tasopuita, että ne olisi maalattava näköjään uudelleen, ellei sitten rapsuittaisi maalia pois ja käsittelisi tuon ylätason petsilakalla.