Käväisimme lauantaipäivän tapaan muutamalla kirppiksellä. Tosin ei paljon tullut ostettua. Ekalta kirpparilta ostin mustat farkut eurolla ja vaaleanpunaisen T-paidan viidelläkymmenellä centillä. Passeleita olivat minulle. Aina ei tietenkään käy niin, vaan sitten kotona huomaa, että koko hieman valehteli.
Käväistiin myös Biltemassa, sillä mainoksen mukaan siellä piti olla edullisia cd-levyjä, joihin olisi voinut kopioda esim. valokuvia kuvagalleriasta talteen. Myytäessä 30 cnt kappalehintaan, cr-r ja cd-rw-levyjä, niin arvata saattaa, että ne ovat loppu saman tien. Uskonpa huvikseni taas, että jobbarit ovat olleet ensimmäisenä asialla. Yleensä kun jossain on hyvin halvalla tavaraa myynnissä, niin sen jälkeen samaa tuotaetta näyttää olevan kirppiksellä "halvalla" myynnissä eli tupla/triplahinnalla. Ostinpa kuitenkin kaksipuolista teippiä kun entinen meni melkein kaikki joulukorttien tekoon ja parit kuviosakset 50 cnt kappalehintaan. Käytiin sitten vielä toisella kirppiksellä ja siellä sain ahaa-elämyksen. Ensin näin yhden vanhaa perunakappaa muistuttavan puisen lootan, joka on ollut ehkä kukkalaatikkona. Siihen oli kiinnitetty muovi sisutaan. Keksinpä yht'äkkiä, että tuonhan voisin ostaa siltä varalta , että kun nukkekoti jää hyvin äkkiä pieneksi ja tois'aalta olen ostanut hieman suhteellisen isoja nukkekodin astioita, niin voisin tehdä aiheeseen sopivan roomboxin. Sitten otin vinks* "roomboxkatseen" käyttöön ja sillä silmällä tähyilin uudelleen pöytiä ja kappas vain. Löytyikin toinen roombox-laatikko. Näistä kahdesta saan sitten tehtyä kaksi boxia tarvittaessa. Eikä maksaneet edes maltaita...euron kipale.

387611.jpg

Laatikot eivät näin kuvasta päätellen kovin kaksiselta näytä, mutta hieman tuunailemalla niitä luulisi niistä saavan tarkoitukseen sopivia. Löysinpä kirppikseltä myös Junioreille tarkoitetun helmipaketin eli siinä oli tykötarpeita erilaisten helmien tekemiseen eli siemenhelmiä hopean- jakullanvärisiä sekä erivärisiä helmiäishohtoisia. Lisäksi oli muovisia tähtikuvioita ja kuu-ukkeleita, narua, siimaa ja lukkoja. Kaipa niitä johonkin voi käyttää. Biltemasta ostin helmiä varten 18-lokeroisen muovisen lootan, jossa voi säilyttää helmiä. Kirppiksellä oli myös piirustuslevyjä muutamalla kymmenellä centillä, joten ostin ne, jos vaikka keksii askartelussa apukäyttöä niille. Ostin myös hopeanhohtoista nauhaa, jota voi käyttää korttiaskarteluun.

387612.jpg

Nauhassa on aika kiva kohokuvio kukkaköynnöstä. Sitähän voisi soveltaa ystävänpäivkortteihin vaikka.

Pikkuinen tytteli oli illalla kyläilemässä ja innostui taas kovin mummin nukkekodista. Naurahti matkalla mumilaan, että "hassua, että mummi leikkii nukkekodilla". No joo...hassuahan se varmaan on, mutta sanoin, että mummi tykkää laittaa sitä vaan kuntoon. Enpä ole katsonut mihin kuntoon se pikku-vieraan jäljiltä jäi, kun hän tuli kertomaan keittiöön, että "siivosi" nukkekodin. Heti kyllä huomasi, että yksi sänky oli "kadonnut" viimekertaisesta. Kerroin, että se on viety verstaalle eli odotti korjausta. Kaivettiin se sieltä ns. verstaalta väliaikaisesti takaisin. Minä olen luvannut mummin mussukalle sitten kesällä synttärilahjaksi nukkekodin. Sitä jo tänään kyseltiin ja piti vielä varmistaa, että asia sitten muistetaan. On ne sitten niin suloisia nuo piikuvieraat.