Meinaan viime viikolla lopetti sitten meidän kulmakunnan Esso toimintansa. Sehän on ollut siinä niin kauan kuin muistan eli varmaan ainakin varhaisnuoruudestani asti. Muistan, että joskus muinoin pumppautimme pyörän kumeja huoltamolla, kun renkaat tyhjenivät kesken matkaa ja pumppu oli jäänyt kotiin. Asema on ollut meille se "Veijon esso", josta on saanut bensan lisäksi myös muita palveluita. Monelle se ollut myös kohtaamispaikka ja kuitenkin kotoisan oloinen huoltamo. Viime viikon puolessa välin sitten bensahanat lakkasivat toimimasta ja huoltamo suljettiin.

1530094.jpg

Missä kaikki autot on?... Ei ole Essoa ollenkaan, ollenkaan, ei ollenkaan.

Lauantaina oli huutokauppa Essolla, jossa myytiin kaikkea mahdollista irtainta, mitä huoltamolla oli. Kävimme aamupäivällä, ennen streettanssikilpailuihin menoa, katsomassa huutokaupan antia. Huoltamon sisätilat olivat täpötäynnä kansaa, joka huusi huolamon keittiön ja kahvion irtainta. Siinä näytti menevät kipot ja kapot, sekä isot pesukoneet ym. laitteet. Paikan päällä taisi olla enemmän muita alan yrittäjiä huutamassa tarpeellista tavaraa itselleen.
Ei siellä oikein mitään meikäläisille ollut, joten siirryimme ulkopuolelle tarkkailemaan mitä siellä oli.

1530106.jpg

Pihalla oli kahvio huutokauppaväelle ja muuta mielenkiintoista tutkittavaa.

1530108.jpg

Korjaamopuolella olisi ehkä ollut jotain kiinnostavaa ainakin miehen puoliskolle, mutta emme jääneet niitä haikailemaan.

1530112.jpg

Pysäköintimerkeilläkään ei ole enää mitään virkaa, kun ei tarvitse pysäköidäkään tontille, johon rakennetaan tulevaisuuden ABC-huotamoa....ehkä sitten on jo entistä ehommat pysäköintipaikatkin.

1530119.jpg

Mononenkin oli tullut paikan päälle, mutta onneksi ei asiakaskäynnille vaan näyttämään hienoa autoaan, joka kyllä kiinnosti monia huutokaupassa kävijöitä. Olikohan tuo auto myynnissä vai vaan esittelyssä? Aika upean näköinen vanha ruumisauto.

1530117.jpg

Käväisin vielä Puksun asemalaiturilla napsimassa muutaman kuvan ja sitten sanoimme hiljaiset hyvästit pitkäaikaiselle palvelupisteelle. Katsotaan, minkälainen palvelupiste tähän tulevaisuudessa rakennetaan.

Pikkuhiljaa entisestä kotikaupunginosastani on kaikonnut liikeyrityksiä. Ensin katosi posti ja pankkipalvelut, sitten koko liikekeskus ja nyt huoltamo. Terveyskeskuskin lopetti toimintansa ja enää on Alepa ja joku pikku Siwa, apteekki ja jokunen juottola sekä kiska ja kukkakauppa. Kampaamoitakin taitaa vielä jokunen olla ja eipä kai sen kummosempia yrityksiä olekaan. Nykyään pitää kai kulkea asioimassa työmatkan varrella tai naapurilähiössä. Näin täällä kaupungissakin puretaan ja lopetetaan liiketoimintaa.