Perjantaina mies haki työpäivän päätteeksi uuden auton ja pääsimme lähtemään mökille noin tunnin etuajassa normaalilähtöaikaan verrattuna. Toiveena oli siis olla mökillä jo hyvissä ajoin. Haimme kyytiläiset matkan varrelta eli entisen luokkatoverini mihensä kanssa, jotka kulkevat usein kyydissämme kun meillä on lähes sama mökkimatka. Radiosta kuuluikin jo Vantaalla ajaessa, että Mäntsälän pohjoispuolella on rekan peräkontin sammutusoperaatio käynnissä. Mahtaa olla hurja paikka, kun keskellä viikonlopppuruuhkaa syttyy rekan peräkontti palamaan ja tie on aivan tukkeessa. Kuitenkin lähdimme moottoritien kautta, sillä vanhalla tiellä näytti olevan aivan yhtä paljon liikennettä. Matka taittuikin jouhevasti aina Mäntsälään saakka, mutta sitten se tyssäsi. Tunnin verran kököttelimme jonossa. Oli huvittavaa seurata, kuinka malttamattomat autoilijat kuikuilivat milloin oikealta puolelta ja milloin vasemmalta, että pääsisikö jostain ohittamaan. Muutama kilometri ennen turmapaikkaa poliisi ohjasi liikenteen vasemman puoleiselle kaistalle.On se sitten kumma, että heti tuon jälkeen oli tietty autoilijakunta, jonka oli pakko palata sille tyhjennetylle kaistalle ja ohittaa kaikki jonossa olevat autot. Sama jono se on kyllä mielestäni Mersuilla ja Bemareillakin kuin muillakin. Vähän malttia vakavissa tilanteissa, ei siinä kiire auta.Tässäkin kuvassa näkyy yhden ohittajan auto sillä tyhjällä kaistalla. Poliisit ohjasivat liikennettä turmapaikallakin. Aika hurjan näköistä tuon palopaikan maatossakin, kun nurmikko oli kauttaaltaan mustunut. Mitenköhän palaneen kontin siirto sitten oikein onnistui. Varmaan vasta yötä myöten. Onneksi ei varmaan mitään henkilövahinkoja ole sattunut. Kesällä muutenkin kannattaa liikenteessä noudattaa erityistä varovaisuutta ja jättää muutenkin kaikki kiire matkanteosta. Tämän tästä lukee niistä pahoista onnettomuuksista. Tällä viikolla on tapahtunut pajon rekkoihin kohdistuneita onnettomuuksia.
Turmapaikan ohitettuamme matkan teko jatko sutjakkaasti....lukuunottoamatta taas niitä kaahareita, jotka yrittivät kiriä tuota menetettyä aikaa jonossa takaisin. Aika hurjannäköisiä ohitustilanteita taas näki matkalla.
Olimme mökillä normaaliin aikaan eli tunti meni tuossa jonotellessa. Naureskelin, että olisi pitänyt olla kahvitermari ja eväät mukana, niin olisi voinut hyödyntää jonotuksen kahvitauoksi.