Nyt sitten sain tuumasta toimeen tehtyä viikonlopulla valmiiksi jo aiemmin aloittamani valkoisen verkkoponchon Palma-langasta mummin mussukalle. Lupasin tehdä myös toiselle lapsenlapselleni samanlaisen, joten ne piti saada valmiiksi samaan aikaan, sillä eihän toiselle voinut antaa enemmin kuin toiselle. Tänään sitten tytöt saivat mökiltäpaluureissulla nuo ponchonsa. Tässä ne sitten ovat.

159988.jpg

tytöt ponchoissaan

Tosin tytöt taisivat pukea ponchonsa päälleen hieman hätäisellä vauhdilla, kun kuvassa näkyvät hapsut ovat vähän vinksin vonksin. Todellisuudessa ne ovat kuitenkin suorassa rivissä, kuten kuuluukin. :)

Neuloin pääntieaukon sileää neulosta vain muutaman sentin puikoilla 7 ja sitten jatkoin ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla työn loppuun virkkuukoululla nro 5.. Malli on Novitan verkkoponcho-ohjeesta, Hippy-poncho mallilla, mutta pääntietä hieman mukaeltu lyhyemmäksi ja ponchon pituutta lisätty. Lankaa noihin kahteen ponchoon meni yhteensä neljä kerää tuota Palmaa. Isomman tytön ponchoon meni enemmän kun tein sen pidemmäksi. Toiseen ponchoon jäikin siten vain vajaa kaksi kerää, joten jouduin pihtaamaan niissä hapsuissa siten, että laitoin vain viisi hapsua yhteen ketjusilmukkakaareen. Lanka meni aivan fifti-fifti, joten siitä ei sitten jäänyt enää mihinkään jämäkoriin kuljeskelemaan. Harvoinpa noin tarkasti riittää.

vinkki: 

Hapsutin reunushapsut n. 40 cm mittaisista langanpätkistä kuusi langanpätkää yhteen ketjusilmukkakaareen. Helpottaakseni hapsujen tekoa, mittasin ensin yhden langanpätkän 40 cm mittaiseksi. Sen jälkeen etsin kirjan, jonka leveys tai pituusmitta on yhtä suuri kuin tuo langanpätkä. Sitten kieputtelin niin monta kerrosta lankaa kirjan ympärille, että kirjan reunasta oli helppo suoraan leikata langat poikki. Näin minulla oli iso nippu 40 cm mittaisia langanpätkiä. Noukin käteeni kuusi lankaa ja taitoin ne keskeltä kahtia ja vedin hapsuksi ponchon silmukkalenkkiin. Jatkoin näin kunnes kaikissa ketjusilmukkakaarissa oli kuuden langan hapsut. Palma-langalla virkattu poncho on pumpulisen pehmeä. Jotenkin tekisi mieli itsellenikin tehdä moinen.

159989.jpg

Neitonen ja verkkoponcho Palmasta