Viikonloppuna otin mökille verkkoponchotekeleeni, jonka olin luvannut tehdä pikku-mussukkani luokkakaverille. Siis yksi lapsenlapsistani lähti mukaamme mökkeilemään ja lupasin, että hän voi ottaa mukaan myös kaksi luokkatoveriaan. Tyttö oli "tilannut" mummilta luokkatoverilleen samanlaisen verkkoponchon, kuin hänelle itselleenkin olin tehnyt. Oli silloin muutama viikko sitten vaikeuksia saada tuota Novitan Palma-lankaa, kun syksyiset lankauutuudet ovat saapuneet kauppoihin. Kuitenkin sitten sitä onnistuin saamaan, joten samanlaista ponchoa sitten vaan virkkaamaan. Menomatka sujui rattoisasti, kun päätin virkata matkan aikana sitä. Matkalla sitten huomasin, että olisihan sitä pitänyt ottaa varakerä mukaan ja mitenkäs sitten jos lanka loppuu, niin en voi tehdä sitä valmiiksi. Varmuuden vuoksi sitten piti poikta Heinolan Citymarkettiin lankaostoksille. Tosin ei siellä mitään Palmaa ollut, senhän saattoikin jo arvata, joten piti hapsuja varten ostaa varalle valkoista Seitsemää Veljestä. Tyttären tytölle olin luvannut tehdä säärystimet, joten ruskea Tango Fani kaipasi kaverikseen  jotain vahvempaa lankaa ja niinpä ostin sitten ruskeaa Seitsemää Veljestä vielä mukaan. Tosin olinkin jo luvannut sen kautta kiven ja kannon, etten enää osta lankaa, mutta tämä olikin hätätapaus.

174973.jpg

ponchosta tein hieman pidemmän kuin ohjeessa oli

Illalla sitten onnistuin saamaan tuon ponchon valmiiksi ja hapsuihinkin riitti tuo Palma eli työhön meni tasan kaksi kerää lankaa (ihan viimeistä hapsua myöten). Nyt on sitten yksi valkea seiskaveikka taas lankavuoressani lisänä. Lauantaina päätin sitten aloittaa sen säärystin projektin. Kaksi kerää Tango Fania ja yksi kerä rukseaa seiskaveikkaa ja puikot nro 3, koska 3½ ei ollut mukana. Novitalta löytyi kiva säärystimien ohje, johon oli käytetty Nallelankaa ja Tangolankaa. Itse vaihoin langat noihin omiin lankoihini. Ohje oli aikuisten säärystimiin, joten loin summassa silmukoita eli 64s, joka on jaollinen neljällä eli puikoille tuli 16 silmukkaa. Ohjeessa kun oli silmukoita 80. Tango Fani on hieman vaikeahtko lanka ainakin aloittaessa, joten loin silmukat tuolla seiskaveikalla ja tein pari-kolme kerrosta sillä ja sitten jatkoin kaksi oikein kaksi nurin-neulosta siten, että tein jokatoisen kerroksen Tango Fanilla ja jokatoisen Seiskaveikalla. Mielestäni se näytti oikein mukavalta nelokselta. Tosin sai olla tarkkana ettei silmukat livahda puikoilta, sillä niitä on aika hankala sitten noukkia tuosta karvakasasta.

174992.jpg

aloitus seiskaveikalla ja muuten vuorotellen Tango Fania ja seiskaveikkaa

Nämä säärystimet kun saan valmiiksi, niin täytyy katsoa, että pitääkö niille tehdä sitten huivia ja myssyä kaveriksi. Hallattarella oli ihana korvapipo samankaltaisesta langasta...söpöläinen. Olisi niin paljon, jota pitäisi tehdä...pitäisi ja pitäisi. Katsotaan sitten mihin kaikkeen aika riittää.