Näin tammi-helmikuun vaihteessa voi kaupoissa tehdä monen moisia löytöjä, kun kulkee silmät tarkkana hyllyjen väleissä. Itse kävin jokin aika sitten Cittarissa ja olin jo melkein pois lähdössä huomatessani hyllyn, jossa oli jouluisia aletuotteita. Silmät kiinnittyivät vitosen hintalappuihin ja hieman kurkotusta ylähyllyn suntaan, niin mitä siellä näinkään.....

...kaksi luonnonvalkoista jättilyhtyä, joiden oikea hinta oli ollut 39:95€ /kpl ja myytiin joulusesonkituotteina 5€/kpl-hintaan. Mietin siinä tovin, että miten ihmeessä saan lyhdyt raijattua kotiin asti, kun en yleensä jaksa edes kauppakassia kantaa ja nyt oli vielä kuntosalikassikin mukana. Vilkaisin kelloa ja huomasin, että onkin jo siipan kotiintuloaika kotiin töistä ihan lähimain. Soitin hänelle ja niinpä sitten raahasin lyhdyt kassalle ja jäin marketin aulaan odottamaan kyytimiestä. Tuollaista lyhtyä himoitsin jo joulun maissa, vaan en raaskinut ostaa. Nyt sain niitä ihan tuplaten edulliseen hintaan.

Viime viikolla kävin entisen työtoverin kanssa Itäkeskuksessa syömässä. Hän oli jokin aika sitten luvannut tarjota minulle lounaan eräässä ruokapaikassa. Söimme mahat pullolleen. Menomatkalla syömään bongasin Pierre Cavallon puodin ja teki mieli mennä katsastamaan mitä siellä on tarjolla ja jospa olisi jotain edullista...minun rahapussilleni sopivaa. Suureksi osaksi ostan vaatteeni kirppareilta, mutta välillä täytyy hemmoitella itseään jollain ihan uudella vaatekappaleella. Olin jo aiemmin ihaillut Pierre Cavallon nettisivustolta pinkkiä neuletakkia, vaan sitten näin jotain ihan muuta kuin pinkkiä. Lapsenlapseni sanoikin, että "hienoa mummi", kun kuuli minun ostaneeni muutakin kuin pinkkiä. Erään myyntipöydän kohdalla oli mainos mallipaidoista ja sieltä tämän löysin 19€:lla, kun vastaavat tuotteet hyllyllä olivat puolta kalliimpia. Onneksi sattui vielä olemaan minun kokoani. Musta, juhlava neule....kyllä sellaisella on käyttöä. En aina pidä pinkkiä, vaikka siltä kuulostaakin. On minulla mustaakin ja niitä yleensä pidän juhlavissa tilaisuuksissa. Saahan nähdä koska tämän vaatteen saatan pistää päälle. Maaliskuulla on kyllä juhlatilaisuus, vaan tiedä sitten minkäläiset etikettisäännöt sinne on laadittu. Saattaa olla, että on ns. jakkupukupakko ja tämä pusero ei olisi "sallittu". Pidän tämän puseron kauluksesta, sillä se on jotenkin tyylikkäästi pystyssä ja kivan näköinen.

Viime viikolla Marsu toi minulle hienon käsityöpussukan, joka sisälsi 9-osaisen bambupuikkosetin. Tosin tuo neuleharrastus on ollut taas aikoja jäissä. Pysähtynyt ehkä sukkaprojektiin, jollon minulla oli tarkoitus opetella sukan kantapää. Ei kai auta muu kuin opetella se kantapään kautta. Itiksen reissulla saimme kyllä Anttilasta "OI-villasukka"-ohjeen, jossa oli neuvottu sukan neulontaohje ihan tumepelo-ohjein. Jospa se siitä vielä ura urkenisi, kun vaan jaksaa keskittyä hommaan. Nyt ei ainakaan voi syyttää, ettei olisi neulevälineitä ja lankojakin löytyy laatikkokaupalla kaappien päältä. Joskus on tullut niitä hamstrattua, vaan nyt ei sovi lisää ostaa, ellei entisiäkään käytä.

Tällaista hauskuutta täällä ollaan hankittu ja kirpparilöytöjä sitten tehdään entiseen tapaan.