Olin ajatellut, etten tänä jouluna lähettäisi ollenkaan joulukortteja, kun muutenkn on tiukaa ja pakkolomaa perheen päälle tulossa. No, niin se joulu taas tulla lähestyy ja postiluukusta singahtelee päivittäin monia joulutervehdyksiä. Omaa tuntoani alkoi kolkuttaa ja sitten viimeisenä mahdollisena päivänä, jolloin kortit olisi saanut lähettää jolupostihintaaan, minä vasta havahduin. Herättyäni ja aamutoimiltani ehdittyäni raivasin valtaisan määrän mahdollisesti tarvittavia askartelumateriaaleja tietokonehuoneeni pikkupöydän päälle, sohvalle ja ihan minne niitä sain vaan sopimaan. Toisin sanoen, materiaalit olivat levällään kuin allakan tekijällä.

Tein yhteensä 30 korttia sinä maanantaipäivänä ja ilta jo hämärsi, kun sain kortit kuoriin ja osoitetiedot kirjoitettua niihin. Olisi ollut aika hilkulla, että olisin ehtinyt ostamaan postimerkit ja tiputtamaan kuoret viimeiseen tyhjennykseen mennessä eli meillä ostarin luona olevasta laatikosta hakevat postit vielä klo 21. Päätin jättää homman toiseen päivään ja kuinkas ollakaan. Aamuposti toi sitten taas lisää kortteja oli pakko laittaa vielä 7 lisäkorttia. Kakkospostimerkillä kortit tulivat 5 cnt enemmän maksamaan kappaleelta, kuin nuo joulupostikorttien merkit olisivat maksaneet. Vein ne viimein postiin ja ostin kyllä vielä 10 hätävarakorttia.

Tässä näitä tekeleitäni:

kuva1

kuva2

kuva 3

kuva 4

kuva 5

kuva 6

kuva 7

kuva 8

kuva 9

kuva 10

Kortit on tehty vähän kaikesta materiaalista mitä varastoistani löytyi. Suurin osa taitaa olla siskon kierrätysmateriaalista tehtyä. Mitäpä sitä hirmuisesti uutta ostamaan, kun kaapista löytyy kaikenmaailman korttipohjia ja papereita varstoituina. Aika vähiin alkoikin jo käymään nuo jouluaiheiset paperit ja kartongit sekä kapea koirstenauhat.  Aikahan se tavaran monesti perii.

Sitten herää kysymys, että miten joulukortti laitetaan....Kerää tarvittavat tavarat kaapista pöydälle ja levittele ne ympäriinäsä. Siitä sitten rakentelemaan kortteja. Lopputulos on tällainen:

Tuossa nyt on oikeastaan mitä jäi jäljelle pöydälle hinatuista materiaaleista. Huh, pitäisiköhän nuo vielä "järjestää" uudelleen tuonne kaappiin. Ei taida askartelijalla siistiä päivää näkyä. Vielä pitäisi kai muutama syntymäpäiväkorttikin saada aikaiseksi. Tänään on kolme synttärisankaria, joille koritit ja äidillä oli eilen, vaan huomenna kahvitellaan. Joulupäivän synttärisankarilta tuli kutsu Keski-Suomeen tapaninpäivänä järjestettäviin 60-vuotisjuhliin. On vaan varmaan pakko jättää väliin, kun sattuu tosi huonoon saumaan viettää jouluna juhlapäivää. On vaan pakko laittaa onnittelukortti kehitysvammaiselle ,miehen veljelle.